Doporučujeme

Snídaně na vidličku

Snídaně na vidličku | foto: Apetit

Snídaně na vidličku

  • 4
Tohle je hodně vtipné jídlo. Křupavé pečivo (vůbec pro ně nemusíte ráno letět do pekárny, stačí opéci to zbylé z předchozích dnů), vrstvené se sýrem a uzeninou, zalité vejci, posázené rajčaty a zapečené v troubě či oblíbené remosce – to nemá chybu!

NA 6 PORCÍ

Příprava: 15 minut + 20 minut pečení

* 1 veku, bagetu, housky nebo toustový chléb
* 6 velkých vajec
* 1 lžíci dijonské hořčice
* 200 ml plnotučného mléka nebo 12% smetany
* 150 g plátků šunky nebo uzeného
* 150 g strouhaného nebo na plátky nakrájeného sýra (výborný je například bylinkový hermelín)
* sůl a pepř na dochucení
* 3 menší rajčata

1. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Dno pekáče nebo remosky vyložte opečenými plátky pečiva. Případné mezery vyplňte drobnějšími kousky pečiva, aby vznikla co nejsouvislejší vrstva. Tu pak poklaďte plátky uzeniny.

2. Vejce ušlehejte se solí, mlékem, pepřem a hořčicí a směsí přelijte pečivo. Posypte strouhaným sýrem nebo poklaďte plátky sýra. Máte-li menší zapékací nádobu, klidně vrstvy zopakujte. Na povrch naklaďte plátky rajčat a zapékejte v troubě nebo remosce asi dvacet minut, dokud vajíčka nezpevní.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Ovocné muffinyOvocné muffiny
            Vláčná míchaná vejce se zeleninouVláčná míchaná vejce se zeleninou
            Anglická snídaně z jedné pánveAnglická snídaně z jedné pánve

           


  • Vybrali jsme pro Vás