Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Vaříme snadno a rychle

Připravena na léto za pár hodin

27.4.2010  12:00
Kalendář nezadržitelně spěje k létu. Odhazujeme pokrývky hlavy, odkrýváme svá těla. Vypadáme dobře? Jsou naše vlasy sexy? Plavková sezona je za chvíli tady, ale jsme na léto připravené? Moc času...  celý článek

Co s vajíčky? Dvě týdně pro nemocné, čtyři pro zdravé

5.4.2010  0:00
Po pondělní koledě máte doma hromadu vajec, která ovšem mají kvůli cholesterolu pověst nepřátelské potraviny. Jenže na druhou stranu se uvnitř skořápky skrývají také některé důležité vitamíny...  celý článek

Připravte dětem menu na mejdan podle jejich gusta

14.3.2010  0:06
Narozeniny děti často slaví v okruhu svých kamarádů. Pro rodiče, kteří se musí nachystat na příchod několika dětí najednou, je často těžké vymyslet to správné menu. Inspirujte se našimi tipy.  celý článek

Pusťte děti do kuchyně, najdou si k vaření vztah

13.3.2010  0:05
Už odmala mívají děti snahu v kuchyni pomáhat. Ty opravdu malé ve věku kolem čtyř pěti let bedlivě hlídejte, spíš je nechte jen krájet měkké ovoce, sýry, na které jim stačí jídelní nůž. Větší...  celý článek

Tvaroh je zdravý a dietní. Nebojte se ho v kuchyni používat častěji

27.2.2010  0:03
Je lehký, dobrý a hodí se nejen pro sportovce. Jestli vám ale dochází nápady, jak tvaroh připravit, přinášíme pět sladkých i slaných receptů.  celý článek

Silvestrovské chuťovky a kanapky. Ideální na zobání

31.12.2009  0:08
Připomínají české jednohubky, ale ve světě je znají jako kanapky. Malé kousky rohlíků, toastů či sušenek ozdobené největšími delikatesami. Prostě zobání ideální na kanape.  celý článek

Nejlepší české chlebíčky: šunkový, hermelínový či rajčatový

30.12.2009  0:18
Neexistuje větší český silvestrovský hit, než jsou "otevřené sendviče", jak se jim říká ve světě, kde nemají obdoby. Bez nich jako by starý rok ani neskončil.  celý článek

Připravte se na ples v pár minutách

2.12.2009  0:00
Těšíte se na ples, šaty už máte připravené, jen na zkrášlování není čas? Dlouhé přípravy si můžete užívat, ale lze je zvládnout i během hodiny. Máme pro vás užitečné rady, jak na to.  celý článek

Chutné recepty na jídla, která stojí pár korun

7.11.2009  0:17
Krupicová kaše nebo škvarky jsou jídla, která stojí pár korun. Přesto patří mezi delikatesy. Mlsat můžete zkrátka i za málo peněz.  celý článek

Naučíme vás vařit levná, a přitom dobrá jídla

6.11.2009  0:48
Kdo chce dobře jíst, musí vařit z kvalitních surovin. Kvalitní ale nemusí být vždycky drahé. Naučíme vás dobroty, které rodinný rozpočet určitě nezruinují.  celý článek

Kedlubnové zelí s haluškami a uzeným masem

29.9.2009  9:29
Užijte si kedluben, dokud se ještě dají sehnat. Přinášíme vám na ně skvělý recept.  celý článek

Nejčastější vady řeči. Kdy musí zasáhnout logoped

26.9.2009  0:00
Mluví vaše dítě správně? Mezi třetím a šestým rokem by to mělo zvládnout. Logoped a vaše trpělivost mohou zabránit velkým problémům.   celý článek

Henna – umění orientu

21.9.2009  19:53
Jedním z tajemství, o které se s námi orientální kultury podělily, je umění používat hennu – bylinu, která dokáže barvit, zdobit a dokonce i léčit. Povězme si o ní něco víc.  celý článek

Nejlepší školní svačiny

10.9.2009  9:30
Kvalitní svačina do školy by se měla skládat z pečiva, šunky, sýra, jogurtu nebo zeleniny a ovoce. Máme pro vás ale i další tipy na výživnou, a přitom zdravou svačinku.  celý článek

Kaše s mascarpone a tymiánem

8.9.2009  13:33
Dejte si místo obvyklé bramborové kaše z pytlíku poctivou domácí, navíc ovoněnou bylinkami.  celý článek

Mačkané bylinkové brambory

31.8.2009  15:11
Určitě jste si přes léto vypěstovali pár bylinek. Tak si je užijte ve voňavém receptu!  celý článek

Nejlepší pomazánky: jsou chutné a můžete je i při dietě

29.8.2009  0:26
Správná pomazánka by neměla být překombinovaná. Pamatujte na to, že pokud smícháte deset dobrých věcí, nemusí z toho vzniknout desetkrát lepší jídlo. Raději vsaďte na pár ingrediencí, zato...  celý článek

Rostlinné vůně těší i pomáhají

28.8.2009  0:00
Máme rádi, když věci kolem nás voní. Líbí se nám příjemná vůně útulného domova, oceňujeme omamnou vůni květin a i svou oblíbenou kosmetiku si vybíráme mimo jiné i podle vůně. Věděli jste ale, že...  celý článek

Pomazánky, které zvládne i začátečník

28.8.2009  0:00
Jednoduché a přitom skvělé. Takové jsou pomazánky, které zvládne i absolutní začátečník. Jejich výroba je snadná a hlavně velmi rychlá. Připravte jich vždy ale jen takové množství, které...  celý článek

Superrychlá ryba na kari

20.8.2009  0:00
Lehké rybí maso je ideální jako letní oběd i večeře, navíc v našich receptech najdete jeho nejjednodušší úpravy.  celý článek

Brambory pečené v soli

19.8.2009  13:26
Ať už si je dáte jako přílohu ke grilovanému masu nebo jako hlavní chod, budou vám zaručeně chutnat.  celý článek

Voňavé kuře s rozinkami

13.8.2009  10:53
S tímhle jídlem zabodujete jak na party v indickém stylu, tak jako s večeří nenáročnou na váš čas.  celý článek

Topinky s tuňákem

12.8.2009  9:00
Čekáte návštěvu a nechce se vám vyrábět pořád ty stejné chlebíčky se salátem? Nechte se inspirovat netradičními, zato velmi jednoduchými recepty.  celý článek

Exotické přísady v kosmetice

22.7.2009  14:53
Jistě vás nepřekvapí, že velká část ingrediencí našich oblíbených pleťových krémů pochází z exotických destinací. Víte ale, co si pod jejich názvy představit?  celý článek

Nejnovější trend: prodloužené řasy

13.7.2009  0:00
Kadeřnický salon YES VIP v Praze -www.yesvip.cz- který se specializuje na prodlužování a zhušťování vlasů, nabízí zákaznicím novou službu: prodlužování očních řas pomocí metody Lash Sensation....  celý článek

Superrychlá večeře: špenátové omelety s krůtím masem

22.6.2009  13:00
Velmi rychlá večeře! Čerstvý špenát můžete nahradit mraženým listovým, jen z něj pečlivě vymačkejte všechnu vodu. Pokud máte v mrazáku i krůtí (nebo kuřecí) maso, nemusíte ani chodit nakupovat.  celý článek

Proč používat denní a noční krém?

2.6.2009  14:51
Určitě už to někdy napadlo i vás: Je opravdu nutné používat jiný krém na den a jiný na noc? Jaký je vůbec mezi nimi rozdíl? A nestačil by jeden? Nejde třeba jen o promyšlený marketingový tah...  celý článek

Dejte si jídlo venku. Tipy na skvělé piknikové dobroty

22.5.2009  0:15
Krásné počasí láká vyrazit ven. Když dostanete hlad, stačí vybalit deku a rozložit připravené dobroty. Na západ od našich hranic tomu propadli už dávno.  celý článek

19. díl jarní diety: celozrnný toust se zeleninou

8.5.2009  0:18
Celozrnný toust k snídani pro vás. Pro zbytek rodiny použijte místo žervé smetanový sýr nebo plnotučnou brynzu a tousty navíc obložte salámem, parmskou šunkou či zbytky pečeného masa.  celý článek

14. díl jarní diety: celozrnný chléb s míchanými vejci

3.5.2009  0:23
K snídani si dejte celozrnný chléb s míchanými vejci. Ostatním předložte anglickou snídani, kde míchaná vajíčka doplní tousty, opečená slanina a klobása.   celý článek

Pizza Margherita

29.4.2009  13:00
Pizza, kterou si upečete sami, chutná dvojnásob dobře!  celý článek

Bazalková fritata

27.4.2009  19:19
Ze své podstaty jsou fritaty omelety. Poskytují elegantní únikovou cestu všem zbylým dobrotám, které byste ještě rádi zhodnotili. My jsme si vybrali brambory, ovšem doplnili jsme je opojnou vůní...  celý článek

Chlebový balíček Cordon Bleu

1.4.2009  9:51
Jedna slavná francouzská kuchařská škola oceňovala své absolventy řádem modré stužky, cordon bleu. Tvořily ji tři lepenkové vrstvy obalené látkou – a tato struktura dala jméno i slavnému jídlu,...  celý článek

Recepty pro těhotné, které zvládne připravit i nešikovný muž

27.3.2009  0:11
Apetit v těhotenství je nevyzpytatelný. V závratné rychlosti se střídají chutě na sladké, kyselé nebo zapomenuté dětské jídlo. Pokud to s vaší partnerkou "cvičí" stejně, vyzkoušejte naše recepty.  celý článek

Banánový chlebíček se vám povede snadno

6.3.2009  15:29
Variace na téma ovocný chlebíček je báječná i v tom, jak snadno se povede. Stavte na čaj!  celý článek

Vyberte si snídani: na vidličku, sladkou, slanou nebo jen lehkou

6.3.2009  0:00
Připravili jsme pro vás pět tipů na královskou snídani. Ať máte rádi snídani na vidličku, sladkou, slanou nebo úplně lehkou, určitě si vyberete. A zaručeně vám bude po ránu chutnat. K snídani si...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.