Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vaříme snadno a rychle

Prázdniny se blíží! Rozloučení se školním rokem bude dětem chutnat

27. června 2017

Za pár dní je tu konec školního roku a kamarádi i kamarádky ze třídy se rozutečou za letními...

Osvěžující míchané nápoje pro horké dny i na zahradní party

24. června 2017  9:07

Tropické teploty bohužel nezažíváme jen u bazénu nebo na dovolené, ale také v každodenním životě,...

Těšíme se na dovolenou. Řecká musaka, turecké pide a gazpacho

10. června 2017

Na prázdniny se těšíme nejen proto, že si konečně odpočineme a uvidíme něco nového. Ale také kvůli...

Jde to i bez masa. Z čeho vyrobit tatarák, abyste si pochutnali

6. června 2017  8:40

Hned na začátek si pojďme vyjasnit jednu věc. Pravý hovězí tataráček, namíchaný podle vlastní chuti...

Snídaně na chalupě. Hrnkové recepty, které vám vytrhnou trn z paty

31. ledna 2017  2:09

Když trávíte víkend nebo dovolenou s rodinou daleko od civilizace, je to sice romantické, ale jíst...

Cukroví na poslední chvíli: včelí úly a kuličky na všechny způsoby

20. prosince 2016

Do Vánoc už zbývá jenom několik málo dnů, ale je ještě spousta druhů cukroví, co stihnete...

Jablečné hody: šťavnaté špízy, sušenky bez cukru a voňavé koláče

8. října 2016

Chuť a vůně jablek k podzimu prostě patří. Zpříjemněte si i vy sychravé dny pikantním čatní,...

Nekonečné možnosti dýní: polévka, kari, bábovka i dort

24. září 2016

Podzim se právě přihlásil o slovo a spolu s ním se můžeme těšit na nové sezónní suroviny. Kromě...

Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami

17. září 2016

Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba...

Švédská kuchyně je kulinářským trendem.Ochutnejte sledě i jahodový dort

10. září 2016

Skandinávské země jsou v posledních letech na výsluní zájmu gurmánů z celého světa. Chválí ji i...

Snídaně šampionů: ovesné lívance, vločky i omeleta nastartují váš den

23. srpna 2016

Málokdo z nás někdy dosáhne na vrchol sportovního odvětví, každý se ale může inspirovat jídelníčkem...

Hermelín, pomazánka a salát. Co jíst na chatě, když se vám nechce do vaření

20. srpna 2016

Vaření na chatách a chalupách je zvláštní disciplínou českých kuchařů a kuchařek. Co si uvařit s...

Bulharské speciality voní grilem. Kjoftety, bjurek a pikantní pomazánka

13. srpna 2016

Bulharsko se těší oblibě českých turistů již dlouhá léta. Kromě krásných hor a Černého moře oceňují...

Kombinace afghánské kuchyně: mátový jogurt, sladká rýže a jehněčí

30. července 2016

Afghánistán není v posledních letech zrovna dovolenkovou destinací, ovšem i z bezpečí domova nebo...

Egyptská kuchyně je založena na zelenině, překvapí vás ostrostí

23. července 2016

Na dovolenou v Egyptě sice v poslední době odjíždí čím dál méně méně Čechů, ale to není důvod...

Kréta ve vaší kuchyni: souvlaki, tzatziki a stifado

3. července 2016

Nejlepší suvenýry z dovolené jsou ty jedlé. Proto vám odborník na řeckou kuchyni doporučí, co se...

OBRAZEM: Jahody vás potěší v tiramisu, domácí zmrzlině i v těstíčku

24. června 2016

Jahody jsou letní radostí. Pokud se vydáte na samosběr nebo jich máte plnou zahradu, možná vám už...

Pravé španělské tapas aneb když malá jídla udělají hodně muziky

16. června 2016

Malé dobroty, které se uzobávají při pití vína, piva i koktejlů a vykouzlí každému úsměv na tváři....

Tři jednoduché omáčky, které povýší domácí grilovačku na zážitek

9. června 2016

S pěkným počasím se spousta z nás pouští do oblíbené úpravy masa i zeleniny nad žhavými uhlíky....

Zdravé vitariánské mlsání: nanuky, čokoládový dort a avokádové koláčky

4. června 2016

Pod pojmem vitariánská (syrová) strava se lidem často vybaví zejména saláty a čerstvá zelenina a...

Recepty, kterými potěšíte i své ratolesti. Krokety, losos a domácí zmrzlina

1. června 2016

Děti by na svůj svátek asi ze všeho nejraději jedly jenom čokoládu, dorty a zmrzlinu, ale to by jim...

Speciality jeruzalémských kuchařů: plněné vinné listy, květák i tuňák

28. května 2016

Tento víkend probíhají v pražské Stromovce Dny Jeruzaléma, multižánrový festival, kde si můžete...

Naučte děti jíst kvalitní jídlo. S recepty Jamieho Olivera je to snadné

19. května 2016

Zlepšete stravování svých dětí a tím i jejich zdraví, vyzývá Jamie Oliver rodiče a školy po celém...

Přivolejte léto dobrotami jako od moře: pálivé kari, sirnica a flan

12. května 2016

Už se nemůžete dočkat dovolené? Čekání si můžete zpříjemnit jídlem ve stylu oblíbených...

Krůtí maso je ideální při dietě. Zkuste karbanátky nebo plátky s kuskusem

23. dubna 2016

Krůtí maso obsahuje málo tuku a hodí se proto skvěle k redukci váhy. Přinášíme vám chutné a přitom...

Pět tipů pro nákup chřestu od šéfkuchaře i s výbornými recepty

15. dubna 2016  9:09

Možná kolem něj chodíte v supermarketu nebo u zelináře, ale nevíte si s touto českou lahůdkou rady....

Jak chutnají enoki a shimeji. Zkuste je na pánvi nebo v polévce

7. dubna 2016

Možná jste si jich už v obchodě nebo na trhu všimli, ale netušili jste, jak s nimi naložit. Houby...

Jarní kachna se dá naporcovat pár tahy nožem. Naučte se to od profíka

2. dubna 2016

Šéfkuchař Jan Kracík z restaurace Pot au Feu nám předvedl, jak naporcovat mladou kačenu a uvařit si...

Retro vaření: šunková rolka, kuře s broskví a míša řezy vás vezmou do 70.let

20. března 2016

Zasteskne se vám někdy po starých dobrých časech? Pojďte se s námi vydat na kulinární cestu do...

Sladké brambory si zamilujete zapečené s masem, v salátu i v polévce

6. března 2016

Sladké brambory neboli batáty sice nemají se svými „slanými“ jmenovci botanicky nic společného,...

Marmeláda i polévka. Pomerančové recepty, co vás napumpují vitaminem C

27. února 2016

Šťavnaté pomeranče jsou skvělé k zahnání zimních chmur a vylepšení chuti jídel o exotický rozměr....

Palačinky, jak je neznáte: z ovesných vloček, chia semínek a banánů

20. února 2016

Palačinka je díky své nekonečné variabilitě vděčným jídlem. Fantazii se meze nekladou jak ve...

Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum

11. února 2016

Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se...

Zázvorový sirup, kandovaný zázvor a další chutné recepty na nachlazení

28. ledna 2016  8:20

Zázvor zahřeje a navíc přináší i úlevu při nachlazení. Pusťte si ho do kuchyně a v kombinaci s...

Konopí vám v kuchyni zachutná, upečte si jamajské pirožky nebo dort

20. ledna 2016

Konopí v kuchyni poslouží třeba ve formě semínek, mouky nebo oleje, u kterých se nemusíte bát...

Dračí oko, cherimoya či rambutan se výborně hodí na lednový detox

9. ledna 2016

Lidský organismus je během vánočních svátků vystaven spoustě pokušení a relativně nezdravých věcí....

Poradny