Vaříme snadno a rychle
Prázdniny se blíží! Rozloučení se školním rokem bude dětem chutnat
Za pár dní je tu konec školního roku a kamarádi i kamarádky ze třídy se rozutečou za letními...
Osvěžující míchané nápoje pro horké dny i na zahradní party
Tropické teploty bohužel nezažíváme jen u bazénu nebo na dovolené, ale také v každodenním životě,...
Těšíme se na dovolenou. Řecká musaka, turecké pide a gazpacho
Na prázdniny se těšíme nejen proto, že si konečně odpočineme a uvidíme něco nového. Ale také kvůli...
Jde to i bez masa. Z čeho vyrobit tatarák, abyste si pochutnali
Hned na začátek si pojďme vyjasnit jednu věc. Pravý hovězí tataráček, namíchaný podle vlastní chuti...
Snídaně na chalupě. Hrnkové recepty, které vám vytrhnou trn z paty
Když trávíte víkend nebo dovolenou s rodinou daleko od civilizace, je to sice romantické, ale jíst...
Cukroví na poslední chvíli: včelí úly a kuličky na všechny způsoby
Do Vánoc už zbývá jenom několik málo dnů, ale je ještě spousta druhů cukroví, co stihnete...
Jablečné hody: šťavnaté špízy, sušenky bez cukru a voňavé koláče
Chuť a vůně jablek k podzimu prostě patří. Zpříjemněte si i vy sychravé dny pikantním čatní,...
Nekonečné možnosti dýní: polévka, kari, bábovka i dort
Podzim se právě přihlásil o slovo a spolu s ním se můžeme těšit na nové sezónní suroviny. Kromě...
Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami
Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba...
Švédská kuchyně je kulinářským trendem.Ochutnejte sledě i jahodový dort
Skandinávské země jsou v posledních letech na výsluní zájmu gurmánů z celého světa. Chválí ji i...
Snídaně šampionů: ovesné lívance, vločky i omeleta nastartují váš den
Málokdo z nás někdy dosáhne na vrchol sportovního odvětví, každý se ale může inspirovat jídelníčkem...
Hermelín, pomazánka a salát. Co jíst na chatě, když se vám nechce do vaření
Vaření na chatách a chalupách je zvláštní disciplínou českých kuchařů a kuchařek. Co si uvařit s...
Bulharské speciality voní grilem. Kjoftety, bjurek a pikantní pomazánka
Bulharsko se těší oblibě českých turistů již dlouhá léta. Kromě krásných hor a Černého moře oceňují...
Kombinace afghánské kuchyně: mátový jogurt, sladká rýže a jehněčí
Afghánistán není v posledních letech zrovna dovolenkovou destinací, ovšem i z bezpečí domova nebo...
Egyptská kuchyně je založena na zelenině, překvapí vás ostrostí
Na dovolenou v Egyptě sice v poslední době odjíždí čím dál méně méně Čechů, ale to není důvod...
Kréta ve vaší kuchyni: souvlaki, tzatziki a stifado
Nejlepší suvenýry z dovolené jsou ty jedlé. Proto vám odborník na řeckou kuchyni doporučí, co se...
OBRAZEM: Jahody vás potěší v tiramisu, domácí zmrzlině i v těstíčku
Jahody jsou letní radostí. Pokud se vydáte na samosběr nebo jich máte plnou zahradu, možná vám už...
Pravé španělské tapas aneb když malá jídla udělají hodně muziky
Malé dobroty, které se uzobávají při pití vína, piva i koktejlů a vykouzlí každému úsměv na tváři....
Tři jednoduché omáčky, které povýší domácí grilovačku na zážitek
S pěkným počasím se spousta z nás pouští do oblíbené úpravy masa i zeleniny nad žhavými uhlíky....
Zdravé vitariánské mlsání: nanuky, čokoládový dort a avokádové koláčky
Pod pojmem vitariánská (syrová) strava se lidem často vybaví zejména saláty a čerstvá zelenina a...
Recepty, kterými potěšíte i své ratolesti. Krokety, losos a domácí zmrzlina
Děti by na svůj svátek asi ze všeho nejraději jedly jenom čokoládu, dorty a zmrzlinu, ale to by jim...
Speciality jeruzalémských kuchařů: plněné vinné listy, květák i tuňák
Tento víkend probíhají v pražské Stromovce Dny Jeruzaléma, multižánrový festival, kde si můžete...
Naučte děti jíst kvalitní jídlo. S recepty Jamieho Olivera je to snadné
Zlepšete stravování svých dětí a tím i jejich zdraví, vyzývá Jamie Oliver rodiče a školy po celém...
Přivolejte léto dobrotami jako od moře: pálivé kari, sirnica a flan
Už se nemůžete dočkat dovolené? Čekání si můžete zpříjemnit jídlem ve stylu oblíbených...
Krůtí maso je ideální při dietě. Zkuste karbanátky nebo plátky s kuskusem
Krůtí maso obsahuje málo tuku a hodí se proto skvěle k redukci váhy. Přinášíme vám chutné a přitom...
Pět tipů pro nákup chřestu od šéfkuchaře i s výbornými recepty
Možná kolem něj chodíte v supermarketu nebo u zelináře, ale nevíte si s touto českou lahůdkou rady....
Jak chutnají enoki a shimeji. Zkuste je na pánvi nebo v polévce
Možná jste si jich už v obchodě nebo na trhu všimli, ale netušili jste, jak s nimi naložit. Houby...
Jarní kachna se dá naporcovat pár tahy nožem. Naučte se to od profíka
Šéfkuchař Jan Kracík z restaurace Pot au Feu nám předvedl, jak naporcovat mladou kačenu a uvařit si...
Retro vaření: šunková rolka, kuře s broskví a míša řezy vás vezmou do 70.let
Zasteskne se vám někdy po starých dobrých časech? Pojďte se s námi vydat na kulinární cestu do...
Sladké brambory si zamilujete zapečené s masem, v salátu i v polévce
Sladké brambory neboli batáty sice nemají se svými „slanými“ jmenovci botanicky nic společného,...
Marmeláda i polévka. Pomerančové recepty, co vás napumpují vitaminem C
Šťavnaté pomeranče jsou skvělé k zahnání zimních chmur a vylepšení chuti jídel o exotický rozměr....
Palačinky, jak je neznáte: z ovesných vloček, chia semínek a banánů
Palačinka je díky své nekonečné variabilitě vděčným jídlem. Fantazii se meze nekladou jak ve...
Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum
Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se...
Zázvorový sirup, kandovaný zázvor a další chutné recepty na nachlazení
Zázvor zahřeje a navíc přináší i úlevu při nachlazení. Pusťte si ho do kuchyně a v kombinaci s...
Konopí vám v kuchyni zachutná, upečte si jamajské pirožky nebo dort
Konopí v kuchyni poslouží třeba ve formě semínek, mouky nebo oleje, u kterých se nemusíte bát...
Dračí oko, cherimoya či rambutan se výborně hodí na lednový detox
Lidský organismus je během vánočních svátků vystaven spoustě pokušení a relativně nezdravých věcí....
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny