Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Vaříme snadno a rychle

Pořádně husté kaše podle Jany a Davida. Snídaně, která vás probere

4.11.2017  0:05
Ona byla herečka, on kameraman a před pár lety se potkali v práci. Zjistili, že je spolu baví snídat a že jejich kaše chutnají i ostatním. A tak se před čtyřmi lety postavili na vlastní nohy a...  celý článek

Barevné podzimní saláty, které potěší oko, nasytí i zahřejí

31.10.2017  0:00
Zatímco v létě si dopřáváme saláty pravidelně a daří se nám je propašovat na stůl i v případě, že kolem něj sedí jen sami masožrouti, v chladnějších dnech se do zeleniny tolik nehrneme. A to je...  celý článek

Víkendové pečení. Dejte si závin s mákem a švestkami, jablky či masem

7.10.2017  0:00
Stejně jako se teď za sychravých rán balíme do šál a kabátů, můžeme zavinout naše oblíbené podzimní ingredience do některého ze snadných a rychlých těst. Ať už použijete jablka, švestky nebo...  celý článek

Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari

3.10.2017  0:00
Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou oblíbenou přísadou do husté zahřívací polévky, ale tuto zajímavou zeleninu můžete využít i při...  celý článek

Soumrak smažáku. Rychlé a skvělé večeře pro milovníky sýra

19.9.2017  0:00
Zapomeňte na smažený sýr, stálici jídelních lístků českých pohostinství i rodinných jídelníčků od Aše až po Jablunkov. Tyhle báječné sýrové dobroty se nesmaží v trojobalu, nýbrž pečou v troubě....  celý článek

Tři nejjednodušší a přitom rafinované koláče ze zahradního ovoce

9.9.2017  0:00
Co naplat, léto i se svými typickými plody se pomalu loučí a blížící se podzim signalizují jablka, švestky a hrušky dozrávající do své nejsladší chuti. Koláče z nich upečené provoní váš byt,...  celý článek

Už žádná mazaná houska. Svačiny, kvůli kterým se budou těšit do školy

5.9.2017  0:00
Vykoumat takovou školní svačinu, kterou děti donesou do školy vcelku a bez úhony a naopak ji odpoledne nepřinesou netknutou domů, protože jim bude opravdu chutnat, to je výzva, které čelí tisíce...  celý článek

Oslaďte dětem konec prázdnin! Rychlé dezerty, které budou hned pryč

2.9.2017  0:00
I když se před dvěma měsíci zdálo, že prázdniny budou skoro nekonečné, najednou dětem utekly mezi prsty a zase je tady škola. Možná se po všech těch dobrodružstvích a poznávacích výletech i těší...  celý článek

Rajčata nejsou jen na špagety a na pizzu. Co s červeným nadělením?

22.8.2017  0:01
Konec prázdnin je ve znamení dozrávajících červených plodů, které v sobě během slunečných dnů akumulovaly všechnu krásu a sladkost léta. Pokud jste propadli pěstitelské vášni, možná je té úrody...  celý článek

Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě

19.8.2017  0:00
Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná místečka a vezmete si s sebou košík. Co ale s houbovou úrodou? Můžete ji nasušit na později, ale...  celý článek

Tekutá letní romantika. Sangria s ovocem, ledový čaj i vanilkové latté

8.8.2017  0:00
Teprve se těšíte na letošní zaslouženou dovolenou? Nebo už ji máte za sebou a při prohlížení fotek sníte o tom, jak by bylo krásné zase se přenést do přímořského letoviska nebo do křesílka na...  celý článek

Nudle v ešusu i müsli tyčinky. Outdoorové recepty nejen na horskou túru

5.8.2017  0:00
Na přechodech hor i na celodenních výletech s dětmi se musí dobře a kvalitně jíst. A zdaleka se přitom nemusíte spokojit jen s instantními polévkami nebo sušenkami ze samoobsluhy. Autorka...  celý článek

Zelenina jako obal: papriky plněné sýrem, nadívaný lilek i rajčata

1.8.2017  0:03
Počasí teď zrovna není na svíčkovou nebo na vepřo knedlo zelo, k chuti přijdou spíše lehčí zeleninová jídla. V kombinaci se sýrem či masem vás paprika, lilek nebo rajčata dokonale nasytí. Kdo...  celý článek

Takhle chutná léto nejlépe. Ve sklenici a třeba s troškou alkoholu

22.7.2017  0:00
V tuto roční dobu si ovoce užívá i ten nejzapálenější fanoušek pečínky. Je všude kolem, někdy – třeba na zahradě – stačí jen natáhnout ruku a hodovat. Občas ale přece jen stojí za to udělat pár...  celý článek

Bez cukru a přece sladké. Rychlé letní dezerty pro plavkovou sezonu

15.7.2017  0:05
Co by to bylo za prázdniny bez letních dobrot a lahodného ovoce? Dokonce i pokud řešíte linii, můžete si občas dopřát něco do „dezertní komůrky“. Rafinovanému cukru se přitom můžete snadno...  celý článek

Rychlovky z jednoho hrnce, které přijdou k chuti na chatě i v kempu

12.7.2017  0:02
Jsou chvíle, kdy se nám chce trávit hodiny u sporáku a našpinit polovinu kuchyňského vybavení. Ale pak jsou i takové, kdy bychom dali království za divotvorný hrnec, který uvaří oběd sám a za...  celý článek

Jó, třešně zrály! Co s červenou úrodou, když už se omrzela bublanina

1.7.2017  0:09
K začátku prázdnin patří červené lesklé plody třešní. Jenže co s nimi, když vám bublanina už leze ušima a čerstvých jich spořádáte jen malou část? Zkuste některý z těchto sladkých receptů, které...  celý článek

Prázdniny se blíží! Rozloučení se školním rokem bude dětem chutnat

27.6.2017  0:12
Za pár dní je tu konec školního roku a kamarádi i kamarádky ze třídy se rozutečou za letními zábavami. Uspořádejte pro spolužáky svého potomka dětskou party, která bude zároveň chutnou rozlučkou...  celý článek

Osvěžující míchané nápoje pro horké dny i na zahradní party

24.6.2017  9:07
Tropické teploty bohužel nezažíváme jen u bazénu nebo na dovolené, ale také v každodenním životě, kdy prostě musíme fungovat. Přes den je nejlepší džbán ledové vody s citronem a mátou, ale večer...  celý článek

Těšíme se na dovolenou. Řecká musaka, turecké pide a gazpacho

10.6.2017  0:15
Na prázdniny se těšíme nejen proto, že si konečně odpočineme a uvidíme něco nového. Ale také kvůli tomu, že si pochutnáme. Pojďte si přivolat dovolenou specialitami ze zemí, kam tak rádi jezdíme...  celý článek

Jde to i bez masa. Z čeho vyrobit tatarák, abyste si pochutnali

6.6.2017  8:40
Hned na začátek si pojďme vyjasnit jednu věc. Pravý hovězí tataráček, namíchaný podle vlastní chuti a natřený na křupavou topinku, je zkrátka pecka. Ale to neznamená, že musíme nad zeleninovými...  celý článek

Snídaně na chalupě. Hrnkové recepty, které vám vytrhnou trn z paty

31.1.2017  2:09
Když trávíte víkend nebo dovolenou s rodinou daleko od civilizace, je to sice romantické, ale jíst se musí i na samotě u lesa. Komu by se ale chtělo ráno vyrážet do obchodu, abyste měli k...  celý článek

Cukroví na poslední chvíli: včelí úly a kuličky na všechny způsoby

20.12.2016  0:19
Do Vánoc už zbývá jenom několik málo dnů, ale je ještě spousta druhů cukroví, co stihnete nachystat. Do přípravy většiny z nich navíc můžete zapojit i děti, protože se jedná o kuličky na všechny...  celý článek

Jablečné hody: šťavnaté špízy, sušenky bez cukru a voňavé koláče

8.10.2016  0:58
Chuť a vůně jablek k podzimu prostě patří. Zpříjemněte si i vy sychravé dny pikantním čatní, šťavnatými špízky nebo celou plejádou voňavých zákusků. Myslíme i na celiaky a diabetiky, které...  celý článek

Nekonečné možnosti dýní: polévka, kari, bábovka i dort

24.9.2016  0:40
Podzim se právě přihlásil o slovo a spolu s ním se můžeme těšit na nové sezónní suroviny. Kromě cukety, hub a jablek patří podzimní vaření zejména dýním, které jsou úžasně variabilní: připravíte...  celý článek

Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami

17.9.2016  0:52
Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba houby s tymiánovou riccotou, zapečené ve slaném koláči anebo spojené v omáčce se švestkami.  celý článek

Švédská kuchyně je kulinářským trendem.Ochutnejte sledě i jahodový dort

10.9.2016  0:53
Skandinávské země jsou v posledních letech na výsluní zájmu gurmánů z celého světa. Chválí ji i výživová poradci a její zdravotní přínos přirovnávají k té středomořské. Skandinavistka Dominika...  celý článek

Snídaně šampionů: ovesné lívance, vločky i omeleta nastartují váš den

23.8.2016  0:03
Málokdo z nás někdy dosáhne na vrchol sportovního odvětví, každý se ale může inspirovat jídelníčkem sportovců. Začněte den jako šampioni.   celý článek

Hermelín, pomazánka a salát. Co jíst na chatě, když se vám nechce do vaření

20.8.2016  0:56
Vaření na chatách a chalupách je zvláštní disciplínou českých kuchařů a kuchařek. Co si uvařit s omezeným množstvím surovin, aby to netrvalo moc dlouho a nebylo náročné na množství hrnců a...  celý článek

Bulharské speciality voní grilem. Kjoftety, bjurek a pikantní pomazánka

13.8.2016  0:54
Bulharsko se těší oblibě českých turistů již dlouhá léta. Kromě krásných hor a Černého moře oceňují i chutnou místní kuchyni založenou především na zelenině a saturejce. O několik typických...  celý článek

Kombinace afghánské kuchyně: mátový jogurt, sladká rýže a jehněčí

30.7.2016  0:41
Afghánistán není v posledních letech zrovna dovolenkovou destinací, ovšem i z bezpečí domova nebo restaurace se můžete seznámit alespoň s jeho zajímavým gastronomickým bohatstvím. Stojí to za to.  celý článek

Egyptská kuchyně je založena na zelenině, překvapí vás ostrostí

23.7.2016  0:18
Na dovolenou v Egyptě sice v poslední době odjíždí čím dál méně méně Čechů, ale to není důvod nedopřát si to nejlepší z egyptské kuchyně. Vyzkoušejte tři populární jídla, která si můžete...  celý článek

Kréta ve vaší kuchyni: souvlaki, tzatziki a stifado

3.7.2016  0:08
Nejlepší suvenýry z dovolené jsou ty jedlé. Proto vám odborník na řeckou kuchyni doporučí, co se vyplatí si ze slunného Řecka přivézt domů či jak si chutě řeckého léta vykouzlit i ve vlastní...  celý článek

OBRAZEM: Jahody vás potěší v tiramisu, domácí zmrzlině i v těstíčku

24.6.2016  0:33
Jahody jsou letní radostí. Pokud se vydáte na samosběr nebo jich máte plnou zahradu, možná vám už dochází nápady na jejich možné úpravy. Přinášíme vám klasické i netradiční recepty na jahodové...  celý článek

Pravé španělské tapas aneb když malá jídla udělají hodně muziky

16.6.2016  0:48
Malé dobroty, které se uzobávají při pití vína, piva i koktejlů a vykouzlí každému úsměv na tváři. Pokud tapas připravíte podle šéfkuchaře Miguela Innelly z pražského Gastrobaru Monarch, budete...  celý článek

Tři jednoduché omáčky, které povýší domácí grilovačku na zážitek

9.6.2016  0:48
S pěkným počasím se spousta z nás pouští do oblíbené úpravy masa i zeleniny nad žhavými uhlíky. Pokud si kromě špízů a salátu připravíte pro své hosty i následující rychlé omáčky podle...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.