NA 6 PORCÍ
Příprava: 15 minut + 45 minut pečení
Ingredience:
* 600-750 g libového vepřového bůčku, bez kosti
* 500 g kysaného zelí
* 150 g anglické slaniny
* 4 stroužky česneku, rozdrcené
* sůl a kmín
Příprava jídla:
1. Připravte si maso
Maso nakrájejte na plátky. Ty pak rozklepejte dotenka, asi na centimetrovou výšku. Osolte je. Slaninu nakrájejte na drobné kousky a důkladně ji promíchejte s rozdrceným česnekem.
2. Ochuťte ho
Každý plátek masa okořeňte kmínem (může být i drcený). Tímto kořením šetřit nemusíte, výborně totiž ladí s chutí masa, a navíc zmírňuje nadýmavé vlastnosti zelí. Maso pak důkladně potřete směsí česneku a slaniny.
3. Vytvořte pěkné závitky
Rozpalte troubu na 200 °C. Na ochucené plátky masa pak rovnoměrně rozprostřete vrstvu zelí (část si nechte stranou) a vše pěkně zaviňte.
4. Upečte je dozlatova
Závitky naskládejte do zapékací mísy nebo do pekáče, pokmínujte je a zasypte zbylým zelím. Podlijte dvěma až třemi lžícemi vody, zakryjte alobalem a pečte do změknutí.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Kachna s červeným zelím |
Jalovcové zelí |
Špaldové halušky se zelím a špekem |