Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Smažená zmrzlina

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Smažená zmrzlina | foto: Kateřina Slintákovápro iDNES.cz

Doba přípravy
10 minut

Množství
4-6

Zmrzlina (vznikne cca 1200 ml zmrzliny):
300 g slazeného kondenzovaného mléka
300 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu

Smažená zmrzlina pro 4-6 osob:
0,5 kg vanilkové zmrzliny
100 g drcených corn flakes
1 lžička skořice
olej na smažení

Kondenzované mléko, smetanu ke šlehání a extrakt šlehejte, až směs zpevní - měla by vypadat jako pěkně tuhá šlehačka.Směs dejte do nádoby na mražení, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte zamrazit.

Z lehce natáté zmrzliny vytvořte koule (pokud nemáte lžíci na zmrzlinu, můžete použít normální lžíci a ideální tvar pak dotáhnout válením v rukách) a obalte je ve směsi skořice a kukuřičných lupínků. Přesuňte je do krabičky a dejte zamrazit, ideálně alespoň na hodinu. Koule si můžete vyrobit i do zásoby, nějakou dobu v mrazáku vydrží a můžete je příležitostně vytahovat a smažit.
Samotné smažení musí probíhat velmi rychle, aby zmrzlina neroztála. Rozehřejte si v malém úzkém hrnci olej (raději si jeho horkost otestujte vhozením jednoho lupínku - když se kolem něj vytvoří spousta bublinek, můžete začít smažit) a vhoďte do něj jednu kouli. Tu smažte 8-10 sekund, pak rychle vytáhněte a přendejte na nachystaný talíř a ihned servírujte. Nesmažte více koulí najednou - nebudete stíhat je vytahovat a roztopí se v hrnci.

Autor:




Nejčtenější

Kosmetické vychytávky dokážou zpříjemnit chladné dny.
Deset věcí, které vám zpříjemní podzim. Tmavá rtěnka nebo tuhý parfém

Sychravé podzimní dny vám nemusí kazit náladu. Jsou skvělou příležitostí, abyste si mohla v teple domova vychutnat kosmetické novinky nadcházející sezony. Máte...  celý článek

Spisovatelka Irena Obermannová
Mívám pocity existenční hrůzy, přiznává Irena Obermannová

Letošní rok je pro spisovatelku a scenáristku Irenu Obermannovou v mnohém zásadní. Psaní o ženách vyměnila za detektivku, v televizi jí běží seriál o trapných...  celý článek

Pikantní zeleninová polévka
Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny, takže je pravý čas na husté zeleninové polévky. Kromě toho,...  celý článek

Nový prezident České stomatologické komory Roman Šmucler hostem diskusního...
Děti v ghettech nikdy neviděly kartáček, upozorňuje šéf zubařů Šmucler

Jednou z priorit, na kterou se chce nově nastupující šéf Stomatologické komory Roman Šmucler zaměřit, je prevence zubních kazů u dětí - především v sociálně...  celý článek

Ilustrační fotografie
Nedomazlené děti mohou mít psychické potíže celý život

Schopnost navázat vztah se lidé učí od samého narození. Ukazuje se, že citová vazba k jedné osobě je pro další vývoj člověka zcela zásadní. Pokud je oslabena,...  celý článek

Další z rubriky

Sendvič se zeleninovou pomazánkou a řapíkatým celerem
Už žádná mazaná houska. Svačiny, kvůli kterým se budou těšit do školy

Vykoumat takovou školní svačinu, kterou děti donesou do školy vcelku a bez úhony a naopak ji odpoledne nepřinesou netknutou domů, protože jim bude opravdu...  celý článek

Nový druh čokolády vznikl po více než osmdesáti letech.
Čokoholici pozor, na trh přichází nový druh: rubínová čokoláda

Hořká, mléčná a bílá čokoláda jsou typickou nabídkou této sladké odměny. Své čokoládové obzory ale mohou čokoholici nově rozšířit o zbrusu nový druh -...  celý článek

Obrácený jablečný koláč
Tři nejjednodušší a přitom rafinované koláče ze zahradního ovoce

Co naplat, léto i se svými typickými plody se pomalu loučí a blížící se podzim signalizují jablka, švestky a hrušky dozrávající do své nejsladší chuti. Koláče...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Řasy jako panenka: Jak vybrat správnou řasenku?
Řasy jako panenka: Jak vybrat správnou řasenku?

Také bojujete s tím, jak vykouzlit uhrančivý kočičí pohled? Ani nejdražší oční stíny a dokonalá linka nebudou co k čemu,... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.