Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept: Smažená zmrzlina

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Smažená zmrzlina | foto: Kateřina Slintákovápro iDNES.cz

Doba přípravy
10 minut

Množství
4-6

Zmrzlina (vznikne cca 1200 ml zmrzliny):
300 g slazeného kondenzovaného mléka
300 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu

Smažená zmrzlina pro 4-6 osob:
0,5 kg vanilkové zmrzliny
100 g drcených corn flakes
1 lžička skořice
olej na smažení

Kondenzované mléko, smetanu ke šlehání a extrakt šlehejte, až směs zpevní - měla by vypadat jako pěkně tuhá šlehačka.Směs dejte do nádoby na mražení, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte zamrazit.

Z lehce natáté zmrzliny vytvořte koule (pokud nemáte lžíci na zmrzlinu, můžete použít normální lžíci a ideální tvar pak dotáhnout válením v rukách) a obalte je ve směsi skořice a kukuřičných lupínků. Přesuňte je do krabičky a dejte zamrazit, ideálně alespoň na hodinu. Koule si můžete vyrobit i do zásoby, nějakou dobu v mrazáku vydrží a můžete je příležitostně vytahovat a smažit.
Samotné smažení musí probíhat velmi rychle, aby zmrzlina neroztála. Rozehřejte si v malém úzkém hrnci olej (raději si jeho horkost otestujte vhozením jednoho lupínku - když se kolem něj vytvoří spousta bublinek, můžete začít smažit) a vhoďte do něj jednu kouli. Tu smažte 8-10 sekund, pak rychle vytáhněte a přendejte na nachystaný talíř a ihned servírujte. Nesmažte více koulí najednou - nebudete stíhat je vytahovat a roztopí se v hrnci.

Autor:



Nejčtenější

Análie nebo Melanomia? Rodiče se předhánějí ve vymýšlení neobvyklých jmen

(Ilustrační snímek)

Většina z nás vybírala jména potomků v rodině, případně ve známé knížce Jak se bude jmenovat? Výběr jména u nás i dnes...

Chudým kráskám plní jejich sny. U dcery bych byl zásadně proti, říká

(ilustrační snímek)

Luxusní dárečky, výlety za hranice šedého průměru, nákladný život v krásných kulisách... Která žena po něčem takovém...



Příběh Karolíny: Manžel má milenku a odmítá ji opustit

(ilustrační snímek)

Vdaná jsem už téměř patnáct let. Za tu dobu mi manžel byl několikrát nevěrný, ale vždy, když to na něj prasklo, své...

Koupelna bez teplé vody a všude zima. Mise pomohla tátovi s malým synem

Julián s Matyáškem si během rekonstrukce bytu užívali v Mikulově.

Svého drogového období Julián (29) lituje. Jenže nezůstalo bez následků, ze vztahu s přítelkyní se narodil syn Matyáš,...

Klidně bych kvůli roli přibrala i dvacet kilo, přemýšlí Bára Poláková

Barbora Poláková

Herečka a zpěvačka Barbora Poláková se kvůli klipu k jedné z písniček připravované desky ostříhala. Krátkovlasou...

Další z rubriky

Přehlížený pašák zázvor. Skvělý je v marinádě i se skleněnými nudlemi

Skleněné nudle s houbami šitaké a zázvorem

Komu zima zalézá za nehty a pod košili, ten určitě ocení recepty, které ho najednou nasytí, zahřejí a ještě posílí...

Ikonou české kuchyně je superpotravina mák. Upečte si babiččin makovec

Babiččin makovec

Makové buchty, valašské frgály, nudle s mákem nebo loupák posypaný tmavě modrými semínky. To jsou jen některé ze stálic...

Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem

Křehký koláč s brokolicí a květákem

Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na smažení i vaření, ale...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.