Doporučujeme

Smažená tykev

- V poslední době se cuketa stala oblíbeným druhem zeleniny a její využití v kuchyni je široké. Minule jsme vám poradili, jak si z cukety upéct koláč. Tentokrát pro vás máme typ na chutnou a zdravou večeři, na jejíž přípravu můžete kromě cukety použít také patizon nebo jiné druhy tykví.

1 cuketa (tykev, patizon atd.)
sůl

Těstíčko:
2 vejce
4 lžíce hladké mouky
2 lžíce mléka
špetka kari koření

strouhanka na obalení
olej na osmažení

Cuketu oloupeme, nakrájíme na kolečka silná 1,5 cm, vykrojíme vnitřky se semeny tak, aby nám zůstaly pravidlené kroužky. Ty pak osolíme a necháme alespoň 1/2 hodiny odstát, aby pustily vodu. Před přípravou kroužky cukety osušíme utěrkou. Poté je namočíme po obou stranách do hustého těstíčka, obalíme ve strouhance a usmažíme po obou stranách v horkém oleji. Podáváme s brambory posypanými zelenými natěmi bylinek a s tatarskou omáčkou.
Patizony a jiné druhy tykví nemusíme nechávat odstát, aby pustily vodu, protože mají sušší dužinu.

Smažená tykev s bramborem


  • Vybrali jsme pro Vás