1 cuketa (tykev, patizon atd.)
sůl
Těstíčko:
2 vejce
4 lžíce hladké mouky
2 lžíce mléka
špetka kari koření
strouhanka na obalení
olej na osmažení
Cuketu oloupeme, nakrájíme na kolečka silná 1,5 cm, vykrojíme vnitřky se semeny tak, aby nám zůstaly pravidlené kroužky. Ty pak osolíme a necháme alespoň 1/2 hodiny odstát, aby pustily vodu. Před přípravou kroužky cukety osušíme utěrkou. Poté je namočíme po obou stranách do hustého těstíčka, obalíme ve strouhance a usmažíme po obou stranách v horkém oleji. Podáváme s brambory posypanými zelenými natěmi bylinek a s tatarskou omáčkou.
Patizony a jiné druhy tykví nemusíme nechávat odstát, aby pustily vodu, protože mají sušší dužinu.
Smažená tykev s bramborem |