Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Skořicové kuřecí kostky s granátovou zavařeninou

  8:48aktualizováno  8:48
Tohle je recept z rodu labužnických! Jemné a křehké kuřecí maso skvěle vynikne v obalu z drcených vlašských ořechů. Pikantní omáčka nebo zavařenina z ovoce a koření je inspirována indickým čatní a povýší celé jídlo na dokonalou symfonii.

Skořicové kuřecí kostky s granátovou zavařeninou | foto: Apetit

NA 4 PORCE

Příprava: 20 minut + 15 minut smažení a vaření

* 4 kuřecí prsíčka
* 3 lžíce hladké mouky
* 1/2 lžičky mleté skořice
* sůl a pepř
* hrst drcených vlašských ořechů
* 1–2 rozšlehaná vejce
* 3 lžíce másla
* 1 cibulka nakrájená nadrobno
* 2 lžíce drcených vlašských ořechů
* zrníčka a šťáva ze 2 granátových jablek
* 1 lžička medu
* 100 ml červeného vína

1. 4 kuřecí prsíčka nakrájejte na úzké proužky, vložte mezi potravinovou fólii (jemné maso se díky tomu nepotrhá) a naklepejte. Rozkrájejte na požadovaný tvar. V misce promíchejte 3 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky mleté skořice, sůl a pepř. Kousky masa namočte v 1-2 rozšlehaných vejcích a pak důkladně obalte v ořechové směsi. V silnostěnné pánvi rozpalte olej a kousky masa v něm ze všech stran osmažte dozlatova. Uchovejte v teple.

2. Zatímco se maso smaží, opečte v kastrole na 3 lžících másla 1 cibulku, nakrájenou nadrobno, přidejte 2 lžíce drcených vlašských ořechů, zrníčka a šťávu ze 2 granátových jablek, 1 lžičku medu, zalijte 100 ml červeného vína a na mírném ohni vařte osm až deset minut, aby omáčka pěkně zhoustla. Jemně ji osolte a opepřete - cílem je vyvážená sladkokyselá chuť.

3. Kostky kuřete můžete napichovat na koktejlová napichovátka, špejle nebo špízky. Hotovou zavařeninu podávejte zvlášť v miskách, aby si každý posloužil podle chuti. Jako příloha se hodí třeba opékané brambory, rýže nebo čerstvé pečivo.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Granátový džus
Granátový džus
Bylinkový salát
Bylinkový salát
Sněhová pusa
Sněhová pusa

Autoři:




Nejčtenější

Letošní podzim přeje barevným botám, stejně jako zdobení a různým texturám...
Obujte se do podzimu. Neokoukané kousky, které by vám neměly chybět

Poslední sluneční paprsky si můžete užít v pohodlných oxfordkách, elegantních kotníčkových střevíčkách nebo sexy upnutých kozačkách nad kolena. O slovo se...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Uši se čistí samy, my to dělat nemusíme. Když už, tak jen jemně

Nahromaděný ušní maz svádí k odstraňování, někdo ho dokonce považuje za znak nedostatečné hygieny. A tak uši čistí víc a víc. Ve skutečnosti tolik pozornosti...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Od hltače po požitkáře. Osm typů jedlíků, aneb jsme to, co jíme?

Jídlo už dávno nemá jen funkci utišení hladu. Žijeme v době, kdy se z vaření stal módní trend. Jíst musíme všichni a stravování podle současných trendů patří k...  celý článek

Babička s dědou se starají o svá vnoučata - jedenáctietou Anežku a osmiletého...
Děti žily ve stanu, než je máma opustila. U prarodičů našly nový domov

Na 35 metrech čtverečních žijí ve dvou místnostech babička s dědou a jejich dvě vnoučata. Jejich máma a prarodičů nejmladší dcera je opustila. Do televizního...  celý článek

ilustrační snímek
Není vaše dítě osamělé? Víme, jak mu pomoci získat nové kamarády

Pokud je vaše dítě spíše introvertnější typ, možná jste si již někdy položili otázku, zda se necítí osaměle a neprospělo by mu víc kamarádů. Přinášíme vám...  celý článek

Další z rubriky

Rychlé jablečné řezy hrk-hrk
Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková ve svém talíři šťourala, maso nejedla a z polévky vyndávala...  celý článek

Šneky z majolkového těsta s mákem
Co přineseme na Jarmark? Makové šneky, tvarohové šátečky i rösti

Už tradičně přispívají členky a spolupracovnice redakce OnaDnes.cz do kasičky Nadace Terezy Maxové dětem také prostřednictvím domácích dobrot, které přinesou...  celý článek

Vyzrálejší, chuťově výraznější až pikantnější sýry si nejlépe rozumí se...
Sýry pravé i falešné, kolik obsahují vápníku a s jakým vínem je párovat

Málokterá potravina je tak samozřejmou součástí českých ledniček a prostřených stolů. Sýry milujeme k snídani, obědu, svačině, večeři nebo třeba večer jen tak...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Voděodolné líčení, které ustojí déšť, sport i vodní radovánky
Voděodolné líčení, které ustojí déšť, sport i vodní radovánky

Každá žena touží po tom ráno odejít z domu a večer se vracet se stejně dobře vypadajícím makeupem. Ať už vás během dne p... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.