Skořice může zlepšit cukrovku

  • 1
Považujete skořici pouze za vonící koření? Lékaři na ni možná budou brzy hledět také jako na lék. Nová studie, o níž informovalo listopadové číslo odborného časopisu Diabetes Care, totiž ukázala, že skořice zlepšuje metabolismus tuků a také cukru u lidí s cukrovkou.

Vědci navíc skořici přičítají dezinfekční a antibiotické účinky.

Sledovaní pacienti užívali čtyřicet dní jeden, čtyři nebo šest gramů skořice, případně odpovídající množství placeba. Všem, kteří konzumovali voňavé koření, lékaři naměřili nižší hladinu krevního cukru a škodlivého cholesterolu.

Ukázalo se, že není třeba jíst skořici den co den, neboť kladný efekt přetrval i po následném dvacetidenním skořicovém půstu.

Skořice se získává z kůry skořicovníku pěstovaného na Cejlonu, v Číně, na Jávě a v dalších tropických oblastech. Čínská medicína o skořici tvrdí, že vyrovnává harmonii elementů jang a jin.