Doporučujeme

Skopová tadžína s datlemi

-
Omyjete 1 kilogram libového skopového masa, odstraníte zbytky tuku, osušíte a nakrájíte na asi stogramové kousky. Vložíte do tadžíny, osolíte, opepříte, přidáte špetku šafránu, 125 gramů másla, celou skořici a dvě nadrobno nasekané cibule. Zalijete půllitrem vody a na středním plameni asi 45 minut vaříte. Občas odklopíte, a je-li potřeba, přilijete trošku vody. Posléze přidáte 2 polévkové lžíce (!) skořice a stejné množství medu. Za stálého míchání ještě 15 minut vaříte. Vyjmete maso, necháte okapat a odložíte. K omáčce přidáte 300 gramů datlí nakrájených na poloviny. Dáte na velmi mírný plamen a po prohřátí opět přidáte maso. Vaříte do zhoustnutí. Těsně před podáváním doplníte 100 gramy čerstvě opražených mandlí a lžící sezamových zrníček. Před podáváním jako u každého pokrmu ze skopového nezapomeňte předehřát talíře!

  • Vybrali jsme pro Vás