Recept dne

Slaný špenátový věnec

Upečte na Velikonoce slanou bábovku. Každý, kdo ochutná, bude nadšený.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření

150 min

Kuchyňská kalkulačka

Surovina

Množství

Můžete použít:
desetinná čísla 2.5
nebo zlomky 3/4
1850
Podrobně

Nejlépe hodnocené

Slaný špenátový věnec

Upečte na Velikonoce slanou bábovku. Každý, kdo ochutná, bude nadšený.

Nadívaný králík s hořčičnou omáčkou

Bylinkové máslo dodá králičímu masu šťavnatost a báječnou jarní chuť.

Košíčky s mrkvičkami

Překvapte koledníky vtipnými velikonočními laskominami.

Mrkvový dort

Doplňte velikonoční tabuli tímto dokonalým dortem.

Velikonoční cheesecaky

Koledníkům udělá toto sladké občerstvení obrovskou radost.

Zobrazit více

Nejvíce hledané

Žloutkové věnečky podle Josefa Maršálka

Patří k tomu nejlepšímu, co si můžete dát jen tak pro radost ke kávě, přesto jsou žloutkové věnečky...

Mrkvový koláč s citronovou polevou

Tento jarní koláč s kyselou polevou musíte vyzkoušet.

Nepečený tvarohový dort s ovocem

Čekají vás v rodině narozeniny nebo jiní výročí? Připravte oslavenci výborný nepečený dort s...

Hovězí vývar s domácími knedlíčky

Kdo by nemiloval knedlíčkové polévky?

Velikonoční koláčky s meruňkou

Upečte na svátky jara tyto roztomilé koláčky. Koledníci z nich budou nadšení.

Zobrazit více

Kvízy

Zobrazit více

Návod na pečení velikonočního mazance

Články o jídle

Pstruh, jehněčí i bulky. Pochutnejte si o Velikonocích na lahůdkách ze světa

ilustrační snímek

Velikonoce jsou kromě lidových a liturgických tradic také svátky dobrého jídla a pití. Klasických...

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich je známý šéfkuchař, jehož proslavila nejen jeho gastronomická...

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Zlato z dortíků vámi projde, uklidňuje v Rozstřelu vítěz soutěže Peče celá země

Rozstřel: Vojtěch Vrtiška - Celý záznam

Rozstřel „Nekoukat se nalevo napravo a jít si svou vlastní cestou je nejlepší,“ řekl na úvod Rozstřelu s...

KVÍZ: Jak se vyznáte ve vývarech a postupu jejich přípravy?

ilustrační snímek

Vývar je v kuchyni základ, ostatně už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt a maso špunt. A...

Krásný bodlák ze Středozemí. Artyčok využijete na pizzu, do salátu i k masu

Zelenina, která na první pohled připomíná velký květ růže nebo něco mezi květákem a bodlákem (však...

Na řízky, roládu, polévku i grilování. Jak nakupovat a porcovat kuřecí maso

Seriál Zvykněte si při nákupu prohlížet maso, zjistit více informací o jeho původu, způsobu zpracování,...

Proč je třeba „mít načicháno“. Zpovídá se Maršálek i finalisté Peče celá země

Hlavní protagonisté soutěže Peče celá země často zasypávají své dobroty cukrem, týdeník Televize je...

Nebojte se zimní zeleniny. Chutně připravená pohladí žaludek, nahradí maso

Na první pohled vypadá obyčejně a mnohé druhy ani nepatří k velkým oblíbencům. Na druhé straně...

O českých hospodách i generačních rozdílech. S gastronautkou nejen o jídle

Premium Jídlo je jejím osudem. Provázelo ji jak studiem na vysoké škole zemědělské, tak je s ní při tvorbě...

Odpalovaného těsta se každý bojí. Ve skutečnosti nic snazšího neexistuje

Příprava odpalovaného těsta vypadá jako věda. Jediná superschopnost, kterou k ní potřebujete, je...

Na ovar, roládu či řízky. Jak kupovat vepřové maso a co z něj připravit

Seriál Jaké maso koupit na řízky, z čeho připravit ovar a k čemu se hodí nožička? Než se vydáte pro...

Na guláš, grilování či vývar. Jak kupovat hovězí maso a co z něj připravit

Seriál Z čeho bude nejlepší guláš, na co se hodí nízký roštěnec či svíčková? Než se vydáte pro hovězí maso...

Lívancové úterý. Inspirace z Británie je zajímavou alternativou ke koblihám

Masopustnímu úterý se ve Velké Británii říká Shrove Tuesday, tedy doslova (a poněkud krkolomně)...

Sladké i slané vyznání lásky. Oslava Valentýna bude krásná a začne v kuchyni

Za pár dní budou zamilovaní slavit svůj svátek. Jestli i vy máte po boku někoho, s kým vám je...

Chutný dar bohů i potravina vyvolávající fóbie. Pět zajímavostí o sýrech

Asi jen málokdo si občas nepochutná na kvalitním sýru. Nejenže se jedná o zdravou potravinu plnou...

Symbol lásky a štěstí i ochrana před zlými duchy. Koláče musí každý milovat

Právě teď v období masopustního veselí jsou kynuté koláče jednou z možností, jak se můžou hospodyně...

Bojujte s nemocemi s vařečkou v ruce. Pomůže nenápadná superpotravina česnek

Nejen kuchaři a kuchařky, ale ani přírodní medicína nedá dopustit na česnek. Obsahuje totiž víc než...

Největší kuchyňské hříchy, které mohou vést na pohotovost. Nepácháte je také?

Myjete maso v dobré víře, že ho tak zbavíte bakterií? Bezmyšlenkovitě vyhazujete jogurty jen proto,...

Kdo správně snídá, snadněji hubne. Začněte den chytře, vyváženě a zábavně

Začínáte svůj den pořádnou porcí dobrého jídla, nebo do sebe po probuzení ve spěchu nalijete kávu a...

Chlebíčky, jednohubky i pomazánky. Silvestrovské pohoštění ve velkém stylu

Letos vychází silvestrovská oslava na neděli, tak se nikdo nemůže vymlouvat, že neměl dost času na...

Napečeno a už snědeno? Zachrání to cukroví na poslední chvíli podle redakce

Ať už patříte k těm, kdo pečou cukroví od začátku adventu (a teď plechovky s dobrotami zoufale...

Kapr, řízek nebo tofu? Vánoční menu 3x jinak a rady, jakým vínem ho zapít

Už se jen několikrát vyspíme a budou tu Vánoce. Čas, který trávíme se svými blízkými u vánočního...

Plněné datle z Afriky i perníčky z Litvy. Vaše Vánoce budou letos světové

Vánoce se tak či onak slaví doslova na celém světě. A nejen u nás k nim patří i sladké pečené a...

Advent s vůní medu a koření. Upečte si letos ty nejlepší vánoční perníčky

V mnoha rodinách se pečou perníčky především kvůli dětem, které se vyžívají ve vykrajování...

Máme tip na originální cukroví. Vánoce si oslaďte chutí ikonické Kofily

Advertorial Ikonický žlutý obal a kávová příchuť. Čokoládová tyčinka Kofila je nezaměnitelná. Její příběh se...

Jste tým linecké, nebo vanilkové rohlíčky? Hlasujte o nejoblíbenější cukroví

Neumíte si své Vánoce představit bez vanilkových rohlíčků, pracen, lineckého nebo třeba vosích...

Vykašlete se na nakupování. Radši si s přáteli upečte krocana a bavte se

Konec listopadu se v posledních letech i v Evropě odehrává ve stylu amerického svátečního nadšení....

Maximálně čtyři druhy! Manuál, se kterým letos zvládnete cukroví bez stresu

Také si rok co rok říkáte, že letos upečete maximálně linecké, kokosky, rohlíčky a perníčky? Jenže...

V kuchyni se dá vše naučit, dochucení ne. To je alfa a omega, říká Besky

Premium Její kuchařské i pekařské umění ještě před zhruba třemi lety v podstatě spočívalo v absolutoriu...

Svatomartinské hodování od husy po mladé víno. Slavíte také tento svátek?

Na bílém koni asi ani letos svatý Martin na většině míst v Česku nepřijede, v mnoha domácnostech i...

V Masterchefovi dirigovali Kašpárka, Punčocháře i Forejta jako pomocníky

Masterchef ve středu večer vytáhl povedené eso z rukávu – třem šťastlivcům se podařilo vylosovat si...

Zvěřina byla po staletí jen pro bohaté. Hlava srní, bobrový ocas i kačice

Podzim v kuchyni nově patří zvěřině, které naše generace znovu přicházejí na chuť. Maso divoké...

Vyznáte se v mouce? Celozrnná může dřív žluknout, nekupujte ji do zásoby

Hladká, nebo raději polohrubá? Celozrnná, špaldová či pohanková? Vánoční pečení se blíží a bez...

Čaj zahřeje i dodá energii. Zkuste kromě černého také zelený či bylinkový

Podzim ovládl krajinu. Někdo se kochá barvami a vůněmi listopadové přírody, jiný bojuje s...

Langoš s brynzou dokázal v Masterchefovi posunout tři amatéry blíž k finále

Máme asi nejvíc vodáků na světě, nicméně možnosti dát si někde cestou u vody opravdu dobré jídlo...

Magická hranice „kilo za kilo“ dobrého chleba dávno padla, říká Pohlreich

Premium Zhruba čtyři měsíce v centru Prahy vychytávali provoz vlastní pekárenské a cukrárenské výrobny Café...