Doporučujeme

Šarlota s ovocem

Ovoce, z něhož jsme slili šťávu, nakrájíme na proužky a ke šťávě přilijeme třešňovici. Dno formy o průměru 16 cm vyložíme kruhem alobalu a naskládáme na něj kousky ovoce. Stěny formy obložíme piškoty mírně nasáklými směsí sirup - třešňovice, a to zaoblenou stranou ke stěnám formy. Ovoce na dně překryjeme rovněž vrstvou piškotů. Potom vnitřek formy zaplňujeme střídavě ušlehanou smetanou s cukrem, kousky ovoce, piškoty, šlehačkou atd. Poslední vrstvu tvoří piškoty.

půl sklenice kompotovaného ovoce, 30 cukrářských piškotů, 3 lžíce třešňovice, 250 g smetany na šlehání, lžíce cukru, půl sáčku vanilkového cukru


  • Vybrali jsme pro Vás