Skleněnou zapékací misku zakrytou fólií postavíme na hrnec s vroucí vodou, po 5 minutách zkusíme, jestli je kuřecí maso růžové ve středu, misku přikryjme a pokračujeme v dušení dokud maso neztratí růžovou barvu a bude vláčné, misku sejmeme z hrnce a odkryjeme ji.
Zatímco se kuře vaří, přidáme mušle do 3 litrů vroucí vody s 1,5 lžičky soli. Mušličky vaříme asi 12 minut. Scezené těstoviny přendáme do vyhřáté mísy, přidáme kuře s rajčatovou omáčkou a dobře promícháme. Salát podáváme teplý nebo s pokojovou teplotu.
250 g středních špenátových mušliček, 250 g kuřecích prsíček, bez kůže a kostí, nakrájených na 2,5 cm kostičky, 1/4 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 2 velké šalotky, nakrájené na tenká kolečka, 1/2 lžičky mleté skořice, 750 g zralých rajčat, oloupaných, vykrojených a nakrájených, kůra z jednoho pomeranče nakrájená na tenké proužky
- úterý 8. dubna 2003