- 300 g bílého hlávkového zelí
- 50 g mrkve
- 50 g mladé lahůdkové cibulky
- 50 g křenu
- sůl
- majoránka
- 2 lžíce octa
- 3 lžíce krupicového cukru
- slunečnicový olej
- mletý černý pepř
1. Zelí nakrouháme na nudličky, dáme do misky a mírně promačkáme, aby pustilo šťávu. K zelí přidáme mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle a cibuli nakrájenou najemno.
2. K zelenině přidáme na jemném struhadle nastrouhaný křen a koření - sůl, majoránku, ocet, cukr, olej, pepř a pečlivě promícháme.
3. Salát necháme odležet přes noc v chladu.
Poznámka: Tento recept mám od mého tatínka. Při pravidelné konzumaci je opravdu účiný proti nachlazení a chřipce.