Teplý bramborový salát s fazolkami a chorizem
Ingredience na 2 porce:
- 5 středních brambor
- 200 g zelených fazolek (můžete použít mražené)
- 150 g choriza
- 3 vejce
- olivový olej
- sůl a čerstvě mletý pepř
- snítka tymiánu
Pracovní postup:
- Brambory oloupeme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Zelené fazolky vhodíme do vroucí vody, asi 2 minuty povaříme a pak propláchneme na cedníku studenou vodou, aby si zachovaly krásnou barvu.
- Chorizo nakrájíme na kolečka, vejce uvaříme natvrdo (bude to trvat asi deset minut).
- Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje a orestujeme na něm okapané fazolky. Vyjmeme je a do pánve vložíme brambory překrájené na poloviny a kolečka choriza. Lehce orestujeme.
- Uvařená vejce oloupeme a překrojíme na poloviny nebo na čtvrtky.
- Vše rozdělíme na talíře, osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu.
Tip: Místo choriza můžete použít na kostičky nakrájenou slaninu. Salát lze dochutit také pažitkou nebo jinými oblíbenými bylinkami.