Těstovinový salát s koprovou omáčkou a vejci
Ingredience:
- 500 g uvařených těstovin
- sůl
- 200 g 12% zakysané smetany
- šťáva a kůra z 1 citronu
- 3 snítky čerstvého kopru
- mletý černý pepř
- 5 vajec
- 1 salátová okurka
- 100 g cherry rajčat
Pracovní postup:
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly pevné na skus. Poté je scedíme, pokapeme olivovým olejem a promícháme. Vložíme vychladnout v lednici.
- Zakysanou smetanu smícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, citronovou šťávou, nasekaným koprem, solí a pepřem. Dresing řádně promícháme. Vejce vaříme ve vodě s octem asi 8-10 minut natvrdo.
- Těstoviny smícháme se zálivkou ze zakysané smetany a podáváme dobře vychlazené s nakrájenými okurkami, rajčátky a vejci.