NA 4 PORCE
Příprava: 20 minut
* 4 steaky, každý o hmotnosti asi 170–200 g
* 4 lžíce kuliček pepře čtyř barev
* sůl
* olej k potření pánve (nemusí být)
* špenátové listy na ozdobu (nemusí být)
1. Rozdrťte či rozemelte pepř a směsí poprašte steaky. Dejte stranou a rozpalte těžkou, nejlépe litinovou grilovací pánev.
2. Steaky opečte 2–3 minuty z každé strany na suché nebo jen lehce naolejované pánvi, osolte a nechte chvíli odpočinout.
3. Podávejte nejlépe s domácími hranolky: 1 kg brambor oloupejte, nakrájejte, namočte na čtvrt hodiny do vody (vyloučí se škrob a nebudou se připalovat), osušte v utěrce a osmažte ve fritovacím hrnci nebo na pánvi ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje.
OCHUTNEJTE TAKÉ Zapečené kapustičky krémové omáčce |