Malinové osvěžení
Množství: 1 porce
- 200 g malin
- 0,4 l mléka
- 1 lžíce cukru
- 2 kopečky vanilkové zmrzliny
- lístky meduňky nebo máty na ozdobu
- maliny na ozdobu
1. Maliny omyjeme a mixujeme společně s mlékem a cukrem (cca minutu).
2. Přidáme zmrzlinu a ještě krátce mixujeme.
3. Podáváme ozdobené lístky máty nebo meduňky a kousky nakrájených malin.
Koktejl z kiwi
Množství: 1 porce
- 3 kiwi
- 0,3 l mléka
- 100 g bílého jogurtu
- 1 vanilinový cukr
1. Kiwi oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
2. Rozmixujeme s mlékem, jogurtem a cukrem.
3. Podáváme vychlazené.
Čokoládovo-ořechové smoothie
Množství: 1 porce
- 1 kelímek čokoládového jogurtu
- 1 lžíce nasekaných ořechů
- ¼ šálku polotučného mléka
- 1 banán
- 3 kostky ledu
Na ozdobu:
- kostičky hořké čokolády
- vlašské ořechy
1. Všechny ingredience dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme.
2. Dle potřeby přidáme led nebo mléko, dokud není dosaženo správné (hutnější) konzistence.
3. Nalijeme do sklenic a ozdobíme kostičkou čokolády a vlašskými ořechy.
Krém s lesním ovocem
Množství: 2 - 3 porce
- 250 g ricotty
- ½ l mléka
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 1 sáček vanilinového cukru
- 3 lžíce cukru
- hrnek drobného ovoce (borůvky, maliny, lesní jahody, rybíz)
- šlehačka
1. V trošce mléka rozmícháme pudinkový prášek a cukr.
2. Zbytek mléka přivedeme k varu. Do vroucího mléka vlijeme pudinkovou směs. Vaříme 2 minuty.
3. Ricottu dáme do mísy a po částech do ní zašleháváme mírně vychladnutý pudink. Necháme téměř vychladnout a pak přidáme drobné ovoce.
4. Naplníme do pohárů a navrch ozdobíme šlehačkou.
Tip: Pro obměnu můžeme namísto šlehačky ovocný krém posypat nasekanými ořechy nebo mandlemi.
Meruňková pochoutka s ovesnými vločkami
Množství: 3 porce
- 4 - 5 zralých meruněk
- 0,4 l mléka
- 1 lžíce medu
- ovesné vločky
1. Meruňky odpeckujeme a rozčtvrtíme.
2. Do mixéru nalijeme mléko, přidáme meruňky a med. Mixujeme minutu.
3. Podáváme ve vychlazených sklenicích. Navrch posypeme ovesnými vločkami.
Tip: Pro zvýšení obsahu vlákniny můžeme vločky nasekat v mixéru a přimíchat je do koktejlu.