Doporučujeme

Špenátové omelety s krůtím masem

Špenátové omelety s krůtím masem | foto: Apetit

Rychlá večeře: špenátové omelety s krůtím masem

  • 3
Čerstvý špenát můžete nahradit mraženým listovým, jen z něj pečlivě vymačkejte všechnu vodu. Pokud máte v mrazáku i krůtí (nebo kuřecí) maso, nemusíte ani chodit nakupovat.


NA 4 PORCE

Příprava: 10 minut 20 minut vaření

* 240 g polohrubé mouky
* 300 ml mléka
* 2 vejce
* sůl
* 600 g čerstvého špenátu, opraného, osušeného a natrhaného
* olej na smažení omelet
* 700 g krůtího masa
* 30 g čerstvého koriandru (asi 2 hrsti)
* 1 lžíce kari
* 200 g zakysané smetany

1. Z mouky, mléka, vajec a lžičky soli připravte husté palačinkové těsto a vmíchejte do něj špenát. Na oleji usmažte čtyři silné, velké omelety.

2. Maso nakrájejte na nudličky a orestujte ho na oleji; stačí asi pět minut. Pak přidejte sekaný koriandr, kari, osolte a opékejte ještě pět minut. Na závěr do směsi vmíchejte zakysanou smetanu.

3. Špenátovou omeletu položte na talíř a navršte na ni krůtí směs.

OCHUTNEJTE TAKÉ

Špenátová polévka s nudličkami z kuřecího masaŠpenátová polévka s nudličkami s kuřecího masa
Špenát s bramboramiŠpenát s bramborami
Špenátové kuličkyŠpenátové kuličky


  • Vybrali jsme pro Vás