Doporučujeme

Rumový dort s broskvemi

Rumový dort s broskvemi | foto: Sjúpro iDNES.cz

Čtenářský recept: Rumový dort s broskvemi

  • 0

Doba přípravy: 1 hodina 10 minut

Množství: 12 porcí

Korpus:

  • 3 vejce
  • 1 bílek
  • 150 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 100 ml rumu
  • 150 g solamylu
  • tuk a hrubá mouka na vymazání formy

Náplň:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 50 g pikantního džemu (malinový, rybízový)
  • 4 broskve
  • 50 g nastrouhané čokolády

1. Žloutky vyšleháme s máslem a cukrem do pěny. Spojíme se sněhem vyšlehaným z bílků a nakonec vmícháme solamyl a rum.

2. Těsto naplníme do vymazané, moukou vysypané formy a pečeme při 150° přibližně 45 minut.

3. Vychladlý korpus vodorovně překrojíme a obě strany potřeme džemem. Nakrájíme 3 broskve a poklademe jimi spodní díl korpusu. Broskve potřeme polovinou vyšlehané šlehačky a přiklopíme druhou polovinou korpusu.

4. Celý dort ozdobíme zbylou šlehačkou a na kousky nakrájenou broskví, po obvodu posypeme nastouhanou čokoládou.

5. Dort vložíme do chladničky a necháme ztuhnout. 


  • Vybrali jsme pro Vás