Doporučujeme

Roštěnky po vídeňsku

- 60 dkg nízkého, dobře odleželého boku (roštěnce), 10 dkg sádla, 5 dkg másla, sůl, pepř, 1 cibule, lžíce hladké mouky, lžíce sádla na smažení, cibule na ozdobu

Roštěnky na okraji nařízneme, aby se nekroutily, naklepeme, shrneme do původního tvaru, osolíme, popepříme, poprášíme hladkou moukou a na rozpáleném sádle je na každé straně asi čtyři minuty opékáme. Přendáme je na ohřátou mísu, sádlo slijeme, přidáme špetku mouky, zasmahneme, podlijeme několika lžícemi polévky nebo vody a krátce povaříme. Přidáme máslo a šťávu na roštěnky přelijeme.Zatím jsme na jiném plameni usmažili na sádle na kroužky pokrájenou cibuli, kterou upravíme na povrch roštěnek.
Přílohy: Vařené brambory, osmažené vařené brambory,smažené brambůrky nebo lupínky, rýže, dušená zelenina a saláty.


  • Vybrali jsme pro Vás