Doporučujeme

Rizoto s vůní moře

Filé a mušle uvaříme v osolené vodě. Krabí maso a krevetky rozmrazíme. Cibulku pokrájíme na nudličky, česnek na plátky, necháme zesklovatět a orestujeme na tom krevetky. Přidáme uvařené pokrájené filé, mušle i se skořápkou a na menší kousky pokrájené krabí maso - to nevaříme, už je upravené. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. S oříškem másla smícháme kari a čili, vmícháme do rýže a pak tam přimícháme plody moře.

5 tyčinek mraženého amerického krabího masa
balíček malých mražených krevetek
kostka mraženého filé
8 slávek i se skořápkou
balíček varné rýže
1 větší cibule
1 stroužek česneku
sůl, půl lžičky kari a půl lžičky čili
2 vejce
olej na smažení
strouhaný eidam na posypání
máslo

Vejce rozšleháme, osolíme a vlijeme na pánev s rozpáleným olejem. Nemícháme, uděláme omeletku, kterou vyjmeme z pánve a rozkrájíme na malé dílky. Jednotlivé porce rizota dáme na talíře, poklademe dílky dílky nakrájené zeleniny.


  • Vybrali jsme pro Vás