Doporučujeme

Ricotta s balzamikovým octem a rajčátky

Ricotta s balzamikovým octem a rajčátky | foto: Apetit

Ricotta s balzamikovým octem a rajčátky

  • 2
Tuhle lehkou dobrotu doplňte nejlépe francouzským toustem s vejcem a sýrem!

NA 2 PORCE

Příprava: 5 minut + 5 minut opékání

* 250 g rozpůlených cherry rajčátek
* 3 lžičky krupicového cukru
* 1 lžíce balzamikového octa
* 1 lžíce natrhaných lístků bazalky
* 300 g sýra ricotta (jemný tvarohový sýr, běžně dostupný)
* mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř

Na velkém plameni rozehřejte nepřilnavou pánev, vsypte do ní rajčátka a opékejte je asi tři minuty, aby získala zlatavou barvu. Pak je posypte cukrem, zastříkněte balzamikovým octem a opékejte ještě dvě až tři minuty, až budou rajčátka měkká a lepivá. Navršte je na ricottu, osolte, opepřete a servírujte s opečenými tousty.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Anglická snídaně z jedné pánve
Anglická snídaně z jedné pánve
Dokonalá milionářská vejce s chřestem
Dokonalá milionářská vejce s chřestem
Palačinky s javorovým sirupem
Palačinky s javorovým sirupem


  • Vybrali jsme pro Vás