NA 2 PORCE
Příprava: 5 minut + 5 minut opékání
* 250 g rozpůlených cherry rajčátek
* 3 lžičky krupicového cukru
* 1 lžíce balzamikového octa
* 1 lžíce natrhaných lístků bazalky
* 300 g sýra ricotta (jemný tvarohový sýr, běžně dostupný)
* mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
Na velkém plameni rozehřejte nepřilnavou pánev, vsypte do ní rajčátka a opékejte je asi tři minuty, aby získala zlatavou barvu. Pak je posypte cukrem, zastříkněte balzamikovým octem a opékejte ještě dvě až tři minuty, až budou rajčátka měkká a lepivá. Navršte je na ricottu, osolte, opepřete a servírujte s opečenými tousty.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Anglická snídaně z jedné pánve |
Dokonalá milionářská vejce s chřestem |
Palačinky s javorovým sirupem |