iDNES.cz
☰
zpátky na článek
<
1
/
X
>
Dva obrovské kotle jsou při zabijačce v neustálém provozu.
Dagmar Krčková
Také porcování prasete je prací pro toho, kdo už má se zabijačkou bohaté zkušenosti.
Dagmar Krčková
Zabijačka se nemůže obejít bez slivovice. Štamprli musí vypít každý, i když právě nemá volné ruce.
Dagmar Krčková
Vnitřnosti jsou jednou z prvních věcí, které je potřeba z prasete vytáhnout.
Dagmar Krčková
Játra z pašíka překvapí neznalého svojí velikostí.
Dagmar Krčková
Z prasete už zmizely vnitřnosti a první kusy masa. Pes olizuje cákance krve na zemi.
Dagmar Krčková
Uvařené kusy masa a kůže se melou do tlačenky a jitrnic.
Dagmar Krčková
Porcování čuníka začíná odřezáním hlavy. Z ní se využije všechno kromě očí. Josef Kudláč právě zpracovává ucho.
Dagmar Krčková
Související články
Obce porušují pořádáním zabijaček zákony
Prase se nepodařilo zabít. Škody ze zabíjačky musela řešit pojišťovna
Farmáři mohou nově porážet mladé hovězí kusy a jeleny přímo na farmě
OBRAZEM: Nakrájet maso, udělat jitrnici. Studenty prověřila zabijačka