Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Sýrové menu podle šéfkuchaře: pravé italské rizoto i luxusní smažák

31.5.2017  0:38
Kvalitní sýr dokáže jídlo povýšit, ale klidně být i jeho chutným základem. Následující menu sestavil šéfkuchař Leonardo di Clemente, jehož tvorbu můžete ochutnat v restauraci Cotto Crudo. Nechte...  celý článek

Hříšně dobré čokoládové dezerty nejen na víkend

27.5.2017  0:02
Už žádné pocity viny. Čokoláda není jen božská mana, která vám pomůže překonat stresové situace a zlepšit náladu. Ona je dokonce zdravá. Prospívá srdci, snižuje krevní tlak a zlepšuje duševní...  celý článek

Červená řepa, špenát, karotka. Barevné jarní polévky k obědu i večeři

23.5.2017  0:39
Jarní počasí se nám chvílemi převléká do letního hávu, ale období záplavy čerstvé domácí zeleniny je ještě před námi. Přesto nám zelináři mají co nabídnout. Užívat si můžeme červenou řepu,...  celý článek

Bylinkové řízky, plněný bagel, jablečné šátečky. Na výletě vyhládne

20.5.2017  0:38
Pokud se chystáte na výlet do přírody, spojte ho s piknikem. Nebudete závislí na tom, jestli cestou potkáte použitelnou restauraci, a navíc si skvěle pochutnáte. Tyhle dobroty snadno zabalíte do...  celý článek

Hokejové jednohubky aneb něco malého a rychlého k pivu i televizi

16.5.2017  0:27
Kdo sleduje hokejové mistrovství, jistě dobře zná ten pocit, kdy sedíte napjatě před televizní obrazovkou a kolem vás nenápadně začne obcházet „mlsná“. Tyhle malé dobroty si v pohodě stihnete...  celý článek

Nenápadný půvab macaté jarní krasavice kedlubny

13.5.2017  0:48
Možná se vám dosud zdála tak trochu nudná jako ta pověstná panenka, co sedává v koutě. Nenechte se mýlit. Co tak bledou a zakřiknutou kedlubnu „vyzvat k tanci“? Pravděpodobně zjistíte, že se pod...  celý článek

Odlehčené večeře, které vám nepřidají kila a přivolají léto

9.5.2017  0:08
Těšení na dovolenou si můžete zpříjemnit lehčími večeřemi s masem i bez. Ať už to bude salát, nebo sendvič se šťavnatým trhaným masem, pochutnají si všichni z rodiny. Kdo chce hubnout do plavek,...  celý článek

Máte to rádi kyselé? Pozvěte do kuchyně rebarboru

6.5.2017  0:01
Reveň bývala v dobách nedostatku šikovnou náhradou ovoce do kompotů, koláčů nebo marmelád. Možná si i vy pamatujete, jak vám ji babička podstrkovala do jídel, kam přece podle každého normálního...  celý článek

Krkovička na medu, bylinkové quiche a bábovka. Dejte si farmářské menu

2.5.2017  0:54
Sehnat potraviny přímo od farmářů už dnes není tak těžké. Přinesli jste si domů pěkný kousek masa, med nebo třeba bylinky a nevíte, co s nimi? Zkuste si jako my připravit parádní farmářské menu....  celý článek

Po pivu se tloustne, plechovkové je hnusné a další pivní mýty

29.4.2017  0:03
Až budete na čarodějnice zapíjet opečeného buřta orosenou dvanáctkou, asi nad obsahem svého půllitru moc mudrovat nebudete. Ovšem některé z následujících mýtů o našem národním nápoji možná máte...  celý článek

Pudink v hlavní roli. Sladkosti, které se rozplynou na jazyku

25.4.2017  0:02
Jedna z nejobyčejnějších kuchyňských ingrediencí bývá obvykle spojována jen s dětskými svačinkami. Byla by ale škoda nechat pudinku jen tuhle vedlejší roli. Přidejte ho do slavnostních dezertů...  celý článek

První letošní grilovačka: barevné špízy, hamburger a hodně ostrá žebra

22.4.2017  0:24
I když to vypadá, že jaro se po rychlém nástupu zase vzdalo urputné zimě, pohled do kalendáře dává vědět, že jeho třetina je už za námi. Proč tedy konečně neoprášit gril a nedat si něco pěkně...  celý článek

Chřestová sezona je tady! Jak si užít lahůdku králů?

18.4.2017  9:58
Tato zvláštní zelenina je u nás doma, a ač jí doby budování socialismu příliš nepřály, už se zase tetelí na výsluní. Sezona chřestu je tady a byla by škoda ji nevyužít. Ať už si domů donesete...  celý článek

Vejce, to není jen pomazánka. Poradíme vám, jak naložit s koledou

15.4.2017  0:52
Až se v pondělí vaši kluci vrátí z koledy, najdete mezi čokoládovými dobrotami určitě také spoustu vajíček natvrdo, nad kterými budou koledníci ohrnovat nos. Seberte jim je a zakrátko...  celý článek

Velikonoční pečení: Tvarohový mazanec, skořicový věnec, hot cross buns

11.4.2017  0:12
Co by to bylo za Velikonoce bez sladkého pečiva? Pokud chcete letos překvapit rodinu i návštěvy, zkuste netradiční sváteční recepty. Třeba mazanec, který nepotřebuje kynout, zato je krásně...  celý článek

Co jsme pekly na Jarmark? Bábovku, čokoládový dort nebo mrkvový koláč

8.4.2017  0:22
Druhá dubnová sobota byla letos ve znamení oblíbeného Jarmarku OnaDnes.cz. Vy, kteří jste se za námi vydali do Průmyslového paláce na pražském Výstavišti, jste mohli ochutnat dobroty, které...  celý článek

Vytěžte ptáka na maximum. Z jednoho kuřete máte tři jídla a polévku

5.4.2017  0:43
Když si donesete z farmářského trhu pořádného kuřecího macka, nemusíte se cítit provinile, že stál víc než hubeňour ze samoobsluhy v akci. S jedním ptákem naděláte spoustu parády a tříčlenná...  celý článek

Kafe vás postaví na nohy, ale kávové moučníky vás katapultují do nebe

1.4.2017  0:06
Lahodnou vůni kávy si většina z nás spojuje s příjemnými zážitky, relaxací, odpočinkem, chuťovým zážitkem nebo setkáním s milými lidmi. Byla by ale škoda ji jen pít. Dezerty, do kterých se...  celý článek

Rychlé večeře z mletého masa, při kterých stihnete i zprávy

27.3.2017  0:44
Rodina vyžaduje poctivé teplé jídlo k večeři, ale vám se nechce trávit dlouhý čas u sporáku. Snadná pomoc. Tyhle snadné recepty se budou částečně připravovat bez vaší asistence, takže si klidně...  celý článek

Šťavnatý a jednoduchý lék na jarní únavu? Vitaminový koktejl smoothie

25.3.2017  0:11
Hustý mixovaný nápoj z ovoce, zeleniny a spousty dalších přísad si můžete připravovat k snídani, svačině nebo jako zdravý oběd. Hodí se také po cvičení, kdy vám dodá energii a krásně vás osvěží.  celý článek

Jaro na talíři je zelené, voňavé a má jméno medvědí česnek

22.3.2017  0:36
Právě teď je ta správná doba, kdy si můžeme užívat jedné z nejzdravějších a nejchutnějších bylinek, které u nás rostou. Medvědí česnek je jemnější kamarád svého pěkně nabroušeného jmenovce a...  celý článek

Sladké řezy jsou zase hit. Lahodí oku a zvládne je i začátečník

18.3.2017  0:11
K jejich výrobě nepotřebujete žádné zvláštní náčiní, přesto je výsledek vždycky ohromující. Řezy jsou skvělé jako nedělní dezert i jako prezent, když jste pozvaní na návštěvu a nevíte, co...  celý článek

Co možná nevíte o chlebu. A tři recepty pro ty, kterým doma ztvrdnul

14.3.2017  9:46
Na celém světě je chléb základem jídelníčku a aktérem mnoha rituálů. I u nás vítáme hosty chlebem a solí. Dávno si však nekupujeme jen klasickou šumavu nebo kmínový, bochníků je na výběr tolik,...  celý článek

Aztékové věděli, co je dobré. Zdravé dezerty s chia semínky

11.3.2017  0:24
O superpotravině z Latinské Ameriky jste určitě už slyšeli. Možná jste se ale ještě neodhodlali vyzkoušet chia semínka u vás v kuchyni. Tyhle tři okouzlující dezerty jsou nejen vydatné a velmi...  celý článek

Pasta a basta! Rychlé a rafinované variace nejen na špagety

7.3.2017  0:15
Těstoviny nejsou jen obyčejná příloha k omáčce. Samy o sobě představují nekonečnou inspirací, báseň beze slov, ódu na rychlé a jednoduché jídlo, ze kterého se vám bude tajit dech. Zásadou číslo...  celý článek

Teplá večeře do deseti minut aneb zázrak jménem toustovač

4.3.2017  0:45
Zase chleba s máslem a něčím? Kdo se má pořád dívat na ty znuděné obličeje. Záchranou pro nestíhače i pro ty, kdo v kuchyni teprve začínají, je domácí pomocník jménem toustovač. Doslova za pár...  celý článek

Božský slaný koláč, indické kuře i lívance. Bílý jogurt v hlavní roli

28.2.2017  0:57
Byla by škoda kamarádit se s takovou superpotravinou, jakou je právě bílý jogurt, jen po ránu ve společnosti müsli nebo sušeného ovoce. Zkuste z něj připravit plnohodnotné rodinné jídlo. Příště...  celý článek

Bleskové retro moučníky z jablek, které servírovaly naše babičky

25.2.2017  0:23
Pamatujete na nedělní obědy u prarodičů? Po domácí polévce a vydatném hlavním jídle nikdy nechyběla sladká tečka v podobě moučníku. Taky si říkáte, jak to ta babička všechno stíhala? Snadno....  celý článek

Čtyři rychlé večeře z brambor, které potěší chuťové buňky i zasytí

21.2.2017  0:54
Všední dny bývají někdy hektičtější, než bychom si přáli, a tak se občas stane, že cestou z práce ani nestihneme nakoupit. Pár brambor se ale doma vždycky najde a když k nim přidáme několik více...  celý článek

S luštěninami kolem světa. Harira, čočkový dál a kreolské fazole

18.2.2017  1:36
Každá světová kuchyně si s luštěninami rozumí. Nejen proto, že jsou jich stovky druhů a využití najdou při při přípravě slaných i sladkých jídel, ale také jsou velice výživné, obsahují pro tělo...  celý článek

Vášnivé valentýnské menu. Zázvor, šafrán, chilli a mořské plody

14.2.2017  0:31
Dnes je svátek svatého Valentýna, takže nezapomeňte toho, koho máte rádi, obdarovat nějakou maličkostí, nebo mu aspoň říct, co pro vás znamená. Největší dojem ale uděláte, když připravíte...  celý článek

Zapomeňte na trauma ze školní jídelny a dejte šanci růžičkové kapustě

11.2.2017  1:17
Rozvařená, hořká a bez tvaru, tak si tuto tradiční zimní zeleninu většina z nás pamatuje z obědů ve škole. Jenže když dáte růžičkové kapustě tu správnou péči, můžete se s ní znovu spřátelit nebo...  celý článek

Horké nápoje pro mrazivé dny. Zahřeje vás zázvor, skořice i rum

9.2.2017  11:04
Po krátké oblevě se zase i denní teploty přesunuly pod nulu, a tak se často vracíme domů se zkřehlými prsty a promrzlým tělem. Nejlepším lékem na chlad je teplo, a když je ještě navíc ve...  celý článek

Oslavte masopust s plnou pusou, upečte si koláče jako od babičky

4.2.2017  1:40
Ještě to není tak dávno, co skončily Vánoce, a už je tady zase období, kdy si dáme do nosu. Zapomeňte na novoroční předsevzetí, že budete jíst zdravě a omezíte sladké. Protože o masopustu se...  celý článek

Snídaně na chalupě. Hrnkové recepty, které vám vytrhnou trn z paty

31.1.2017  2:09
Když trávíte víkend nebo dovolenou s rodinou daleko od civilizace, je to sice romantické, ale jíst se musí i na samotě u lesa. Komu by se ale chtělo ráno vyrážet do obchodu, abyste měli k...  celý článek

Martin Škoda vaří se svými babičkami. Rajská s trhaným hovězím a jahelník

28.1.2017  0:00
Chuť a vůně mají neuvěřitelnou moc přesunout nás v čase tam, kde jste se s nimi poprvé setkaly. Právě proto většina z nás s láskou vzpomíná na jídla, která nám jako malým dětem podstrojovaly...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.