Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Recepty ze zvěřiny

Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

12.9.2017  0:03
Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a slavností, které symbolizují vrchol vinařské sezony. Ale ač je víno skvělé zejména jako nápoj, zkuste...  celý článek

Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

22.5.2017  0:00
Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco čerstvého. Takže k prsíčkům z divoké kachny se hodí zeleninový salát.  celý článek

Zvěřina, raci, skořice. Labužníci mohou zkusit, jak chutnalo baroko

22.1.2017  16:47
Co mohli mít na talíři Bach, Caravaggio, Rembrandt nebo Matyáš Braun, mohou od minulé neděle až do konce února ochutnávat i dnešní lidé. Jídla a drinky inspirované barokem nabídne hned devět...  celý článek

Lesy a rybníky mají rok nové vedení. Šéf není vidět, ale chválí si úspěch

9.12.2016  17:18
Odstřel deseti tisíc kachen, úspěšná sklizeň i větší zájem o prodejnu ryb a zvěřiny. Nové vedení Lesů a rybníků města České Budějovice má za sebou rok fungování po bouřlivém odvolání bývalého...  celý článek

Jsme jen do počtu, hájili absence na jednáních opoziční zastupitelé

26.9.2016  16:58
Krajští zastupitelé měli v dobíhajícím čtyřletém volebním období 25 zasedání, průměrně šest ročně. Jen čtrnáct členů z 55 hlasovalo na všech společných schůzích, tedy každý čtvrtý.  celý článek

Švýcarský Graubünden: objevte velehorský ráj selských delikates

19.8.2016  0:00
Švýcarsko je kulinárně ohromně bohatá země. A možná nejlépe je to vidět v největším kantonu Graubünden na východě alpské konfederace. Gastronomický vějíř se tam rozevírá od rustikálního sušeného...  celý článek

Přehledný návod, jak si na grilu poradit s jednotlivými druhy masa

28.7.2016  0:00
Každý druh masa potřebuje na grilu něco jiného. Jinak se zachází s kuřecím, jinak s hovězím, jinak se zvěřinou a jinak s rybami. Zkuste návody Grilovací akademie světového výrobce Weber a...  celý článek

Příliš horké nápoje mohou způsobovat rakovinu jícnu, tvrdí experti

15.6.2016  17:10
Na seznam „možných karcinogenů“ se - ne tak dlouho po červeném mase - dostávají také horké nápoje. Podle expertů Mezinárodní agentury pro výzkum rakoviny může totiž příliš teplé pití způsobovat...  celý článek

Bobří ocas, vemínka, žáby i veverky aneb gastronomie za Karla IV.

14.5.2016  0:36
Období 14. století bylo z gastronomického hlediska docela zajímavé. A i zde zanechal Karel IV. svou nesmazatelnou stopu - třeba nápadem na pěstování vinné révy v českých zemích. Jeho jídelníček...  celý článek

Sladká kaše byla luxus. Jídelníček poddaných Karla IV. je dnes v módě

10.5.2016  0:00
Doba panovníka Karla IV. byla obdobím dostatku. Díky absenci válek se tehdejší lidé stravovali překvapivě dobře, hodně podobně jako dnes. Hovězí dobytek se choval hlavně na mléko, ale vepřové na...  celý článek

Gastronomické velikonoční trendy. Tipy, co ochutnat o svátcích

26.3.2016  0:00
Je to sice brutální, ale sakramentsky dobré. V čase kolem Velikonoc přichází čas mléčných kůzlátek a jehňátek, jejichž lahodné maso je považované za jedno z nejchutnějších na světě. Mléčná...  celý článek

Lovci musí na veterinu posílat „pírko“ z divočáka. Jinak zaplatí kontrolu

7.1.2016  14:41
Z ulovených divočáků musí myslivci od letošního roku posílat ke kontrole vzorky masa i takzvaná pírka - ocásky. Pokud je na Státní veterinární správu nezašlou, budou muset uhradit kontrolu na...  celý článek

Zvěřina hraje prim, říká provozní stříbrné restaurace Maurerova výběru

5.12.2015  17:55
Zvěřinová kuchyně Kristina Hrádku nedaleko Děčínského Sněžníku letos převálcovala slavné pražské restaurace. V prestižním průvodci gurmána Pavla Maurera získala v žebříčku 100 nejlepších a...  celý článek

Kanec si rozumí se šípky i zelím. Báječné kančí ragú i roláda

1.11.2015  0:50
Se šípkovou nebo se zelím? I tento podzim se můžete pokusit rozlousknout odvěkou otázku českých příznivců zvěřiny. Spolu s několika šéfkuchaři jsme pro vás vybrali chutné recepty z kančího masa,...  celý článek

Voda, která (ne)zabije chuť dezertu. Pronikněte do tajů aquasommeliérství

8.9.2015  0:10
Červené víno ke zvěřině a bílé k rybě. Jasně, to vědí všichni, ale co voda? Napadlo vás vybrat si k jídlu tu správnou? Takovou, která dezert nezabije, ale podtrhne jeho chuť.   celý článek

Kančí pečené v divokých bylinkách

16.7.2015  0:30
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.  celý článek

Příběh Martina: Své ženě jsem nevěrný. Spustila to internetová seznamka

14.5.2015  16:14
Devětatřicetiletý lékař není jediný nevěrník, kterému nahrávají moderní technologie, sociální sítě a seznamky. Umožňují nám vést život více tváří a rychle si obstarat to, co nám právě teď chybí....  celý článek

Na Expu v Miláně se bude podávat zvěřina, ale také smažák a utopenci

8.4.2015  20:00
Restaurace na Expu vždycky nabízí kus naší domoviny. Zatímco v minulých letech se menu soustřeďovalo na obecně českou kuchyni, letos se ještě více specializuje. Bude vařit zvěřinu.  celý článek

Myslivci léčí zvířata s parazity. Nechoďte do lesů a nejezte zvěřinu, prosí

13.2.2015  12:17
Myslivci žádají lidi, aby v nejbližších dnech nechodili do lesa nebo aspoň omezili pohyb kolem krmelců. Rozvážejí totiž do krmelců léky pro zvířata, která trpí parazity, a potřebují, aby nebyla...  celý článek

Na Chebsku se objevila nemoc zajíců. Nakazit se mohou i lidé

20.1.2015  15:01
U Skalné na Chebsku se objevila tularémie zajíců. Nemoc je přenosná na člověka. Lékaři proto důrazně varují před manipulací s neprověřenými zvířaty. Mimořádná veterinární opatření přijala státní...  celý článek

Festival nabízí 37 druhů gulášů, vaří se i z antilopy a lamy

18.7.2014  13:52
Vůně guláše, která se line nad fotbalovým stadionem ve Valašském Meziříčí, dává tušit, že areál právě patří oblíbenému Gulášfestu. Jeho 12. ročník nabídne desítky druhů tohoto pokrmu. Loni...  celý článek

Recept na bažanta s bylinkovou nádivkou. Tradice, která nakrmí rodinu

13.4.2014  0:00
Bažanta připravíte na sto způsobů. S nádivkou patří mezi typické recepty, které s málem masa nasytí celou rodinu.  celý článek

Kančí závitek s kuskusem. Chuť, která zlomí váš odpor ke zdravé výživě

20.3.2014  0:00
Kombinovat zvěřinu se zdravým kuskusem je poněkud odvážné. Šéfkuchař Marek Svoboda nás přesvědčil, že je tato kombinace výborná. Specifickou chuť kančího nezabijete horou těžké přílohy.  celý článek

Potraviny, které vám ubírají energii

5.3.2014  0:00
Jídlo má velký vliv nejen na naše zdraví, ale také na vitalitu. Existují potraviny, které nám dodají energii, ale jsou i ty, co nám ji uberou. "Nejvíce unavení můžeme být třeba po těstovinách s...  celý článek

Ochutnal jsem pralesní krysu. Je výborná a lze ji chovat na farmě

6.2.2014  0:00
Když jsem u popisů zvířat ve starých zoologických spisech čítal více nebo méně obsáhlé zmínky o tom, jakou chuť má jejich maso, obvykle mě to mírně pobouřilo. Kdyby mi někdo řekl, že po letech...  celý článek

V Kralupech vznikly obří mrazírny zvěřiny. Denně zpracují až pět tun

5.12.2013  19:26
V těchto dnech se v Kralupech nad Vltavou rozjíždí plná výroba na největší řeznické lince na zpracování zvěřiny v zemi. Linka za 36 milionů korun denně zpracuje přibližně 150 kusů zvěře, což je...  celý článek

O víkendu můžete vyrazit na výlov rybníka, nebo si vyřežte dýni

18.10.2013  0:01
Nemáte ještě plány na víkend? Podívejte se na výlov rybníka a kupte si čerstvou rybu, zkuste si vyřezat dýňovou ozdobu nebo třeba vyzkoušejte sebe a kamarády v české pevnosti Boyard. A my pro...  celý článek

Víkend bude chutnat po burgerech a zvěřině, děti si i zalyžují

11.10.2013  0:06
Podzim je zlatým časem gurmánů, kteří se mohou těšit na burgerfest, zvěřinové hody, dny medu nebo dýňobraní. Pro děti jsou určené exkurze po letišti, ukázka řemesel na hamru a zimní radovánky v...  celý článek

České lesy zaplavili kanci. Za jejich přemnožení mohou žaludy i krajina

26.8.2013  0:31
Kdo má rád zvěřinu a navštěvuje kančí hody, pro toho je to dobrá zpráva. Myslivci v minulém roce zaznamenali rekordní počet odstřelů černé zvěře a pro letošek počítají, že bilanci srovnají. Sami...  celý článek

Jak poznat dobrého řezníka? Chutná od něj kočkám, radí řezník Kšána

9.5.2013  19:27
Pro hovězí, zvěřinu i uzeniny se k Františku Kšánovi do Břevnova sjíždějí lidé z celé Prahy. V době masných výrobků s nejasným obsahem řezník boduje poctivými surovinami. Tvrdí, že dobrá...  celý článek

Při hubnutí můžete i svíčkovou. Vyzkoušejte triky, jak odlehčit jídlo

15.3.2013  3:00
Hlavní jídlo pro člověka, který chce zeštíhlet, by mělo vypadat jako puzzle. Základem je hromada zeleniny, která má zabírat asi polovinu talíře. O zbylou polovinu by se mělo podělit libové maso,...  celý článek

Krize plesům v Karlovarském kraji nepřeje. Organizátoři je ruší

3.12.2012  9:57
Nadcházející plesová sezona v karlovarském regionu bude oproti těm minulým o něco skromnější. Může za to ekonomická krize. Ušetřit na tradiční zábavě se snaží jak města v kraji, tak například i...  celý článek

Divočáci se přemnožili, kančí se prodává lacině. Dotahuje i vepřové

7.11.2012  8:25
Myslivci na jihu Moravy stále více střílejí divoká prasata jako škodnou. Přemnožila se dokonce tolik, že je kančí maso k dostání už téměř za stejnou cenu jako vepřové. Zvěřinu zlevňují i...  celý článek

Jak na zvěřinu? Šéfkuchaři vám poradí, co s jelenem nebo kancem

1.11.2012  0:36
Zvěřina je jedním z nejlákavějších symbolů podzimu. Je navíc nejen chutným zpestřením našeho jídelníčku, ale také je dietní a zdravá. Její příprava přitom není zdaleka tak složitá, jak by se...  celý článek

Dýně, zvěřina, zabijačka i různé druhy piva. Tak chutná pravý podzim

26.10.2012  0:41
Když je venku sychravo, nezbývá než si zvednout náladu něčím dobrým. A právě teď je ta správná doba na dobroty ze zabijačky, posvícenské koláče, zvěřinové či dýňové speciality nebo třeba nějaké...  celý článek

Kozy, pivo a guláš. Když na výlet, tak jedině za dobrým jídlem a pitím

3.8.2012  10:41
Začátek srpna je jako stvořený pro výlety. Ať už vyrazíte na hrad, zámek či jen tak po vlastech českých či moravských, zkuste si turistiku okořenit nějakou dobrotou. Ochutnejte třeba indické...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.