Šlehačkový beránek
Ingredience:
- 3 vejce
- 200 g moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 250 ml smetany ke šlehání
- 300 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Pracovní postup:
- Vejce ušleháme s cukrem a smetanou.
- Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme,
- Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme do ní těsto, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 50 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda je těsto propečené.
- Hotového beránka vyklepneme z formy, necháme na mřížce vychladnout a zdobíme.
Tip: Beránka můžete také polít čokoládovou polevou.