Pravý marocký tažin
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Tažin už běžně koupíte i u nás.
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Příprava marinády na kuře - petrželka, sůl, citron, barvivo (kurkuma), olej, česnek, pepř, zázvor.
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Porce kuřete obalíme v marinádě.
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Na dno tažinu nalejeme trochu oleje a vysteleme cibulí.
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Na cibuli poklademe kuře.
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Brambory nakrájíme na šestiny
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Na naložené maso dáme mrkev.
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Na maso položíme mrkvové hranolky a vše překryjeme kousky brambor.
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Na brambory poskládáme papriku.
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Do středu poklademe cibuli.
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Nasypeme celé olivy
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Nakonec přelijeme trochou oleje a doprostřd nalijeme vodu.
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Tažin je připraven k zakrytí.
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Tažin připravený na zakrytí
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Hotový tažin
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Z jednoho tažinu se nají 4 lidé.
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Příprava mátového čaje
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Příprava marockého salátu
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Papriky nejprve ogrilujeme.
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Grilované papriky bez slupky
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Marocký kebab.
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Kousky masa naložíme do směsy koření, cibule, petrželky a oleje.
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Naložené maso napícháme na jehlu.
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Připravuje se ze zeleného čaje, máty a cukru.
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Do zeleného čaje se přidá máta.
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz
Nalévání čaje má symboliku.
Autor: Nela Hořejší, iDNES.cz