Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Vaříme: Vepřové s jablky

  0:46aktualizováno  0:46
Svěží skoroguláš s překvapivou chutí a rychlou přípravou.

Vepřové s jablky | foto: Profimedia.cz

Suroviny na porce:

  • 500 g vepřové kýty nebo panenky
  • 100 g hladké mouky
  • 1 cibule
  • 3 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 4 bobkové listy
  • 1 větší jablko
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • olej
  • velkolistá petržel
  • sůl a pepř

Postup:


1. Kýtu pokrájíme na větší kousky. Možná až dvakrát větší než bychom dávali do guláše. Maso osolíme a zaprášíme hladkou moukou. Kostky v ní obalíme ze všech stran a dáme na chvíli stranou.

2. Připravíme si najemno nakrájenou cibuli. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky.

3. Na sporák dáme hlubokou pánev a až se rozehřeje, nalijeme do ní olej. Maso obalené v hladké mouce naházíme do rozpáleného oleje a zprudka osmahneme ze všech stran, aby se zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Z každé strany opékáme minutu až dvě.

4. Plamen necháme běžet a do výpeku dáme cibuli. Necháme zesklovatět. Přidáme jablko a zasmažíme ho, aby zhnědlo. Potom přelijeme vývarem a promícháme.

5. Všechno, co se doteď připeklo na pánev, vmícháme do směsi. Kousky masa vrátíme do pánve. Přidáme jeden nebo dva bobkové listy a lžíci hrubozrnné hořčice. Vše promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme probublávat asi 15 minut.

Autoři:



Nejčtenější

Nebezpečná móda. Nepodařené tetování je nejen směšné, může i zabíjet

Když se tetování podaří, může to být sexy. V opačném případě to může být velký...

Tetování už dávno není rebelským kouskem, který schováváme pod košilí či šaty, abychom v práci nepobuřovali. Pro mnohé...

Chudým kráskám plní jejich sny. U dcery bych byl zásadně proti, říká

(ilustrační snímek)

Luxusní dárečky, výlety za hranice šedého průměru, nákladný život v krásných kulisách... Která žena po něčem takovém...



Análie nebo Melanomia? Rodiče se předhánějí ve vymýšlení neobvyklých jmen

(Ilustrační snímek)

Většina z nás vybírala jména potomků v rodině, případně ve známé knížce Jak se bude jmenovat? Výběr jména u nás i dnes...

Kristina Bazanová: Holka z maloměsta je ve 23 letech módní milionářkou

Blogerka Kristina Bazanová na filmovém festivalu v Cannes (květen 2016)

Ve 23 letech pravidelně létá první třídou, bydlí na střídačku na dvou kontinentech, je tváří několika velkých značek,...

Příběh Karolíny: Manžel má milenku a odmítá ji opustit

(ilustrační snímek)

Vdaná jsem už téměř patnáct let. Za tu dobu mi manžel byl několikrát nevěrný, ale vždy, když to na něj prasklo, své...

Další z rubriky

Pořádně husté kaše podle Jany a Davida. Snídaně, která vás probere

Jana a David Borozidisovi spolu pracovali v reklamce a rádi snídali kaše. Dnes...

Ona byla herečka, on kameraman a před pár lety se potkali v práci. Zjistili, že je spolu baví snídat a že jejich kaše...

Pyramidy, krychle, koule... Cukrářka čaruje s 3D technologiemi

Růžový dort je sestaven z 81 objektů, z nichž ani jeden není stejný. Formy...

Dorty jako z jiného světa tvoří pomocí matematických algoritmů šikovná ukrajinská cukrářka Dinara Kasko. Její zákusky...

Švédská kuchyně nejsou jen ryby. Tři recepty z nové severské kuchařky

Páj s modrým sýrem a hruškami

Hity středomořské, italské nebo třeba bavorské kuchyně dovede většina z nás vyjmenovat i ze spaní, zatímco o té...



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.