Doporučujeme

Květák smažený po italsku

Květák smažený po italsku | foto: Profimedia.cz

Květák smažený po italsku

  • 8
Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a květák bude po osmažení labužnicky chroupat.

Suroviny na 4 porce:

  • 1 květák, asi kilový
  • 1 vejce + 1 bílek, prošlehané
  • několik lžic krupičky a strouhanka na obalení
  • olej na smažení ve vyšší vrstvě
  • hrubá mořská sůl a zelené lístky k podávání

Postup:

1. Květák rozebereme na růžičky a nakrájíme na klínky. Jen lehce je předvaříme v páře, aby zůstaly křupavé; opravdu čerstvý květák nemusíme předvařovat vůbec. 

2. Protáhneme ho ve vejci s bílkem a obalíme v krupičce se strouhankou. 

3. Osmažíme ve vrstvě horkého oleje. Necháme na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk a podáváme se zelenými lístky a krystalky soli.

OCHUTNEJTE TAKÉ Květákové kari s vejci Květák zapečený s paprikami a smetanou Květákovo-brokolicová polévka


  • Vybrali jsme pro Vás