Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Květák smažený po italsku

  0:14aktualizováno  0:14
Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a květák bude po osmažení labužnicky chroupat.

Květák smažený po italsku | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 4 porce:

  • 1 květák, asi kilový
  • 1 vejce + 1 bílek, prošlehané
  • několik lžic krupičky a strouhanka na obalení
  • olej na smažení ve vyšší vrstvě
  • hrubá mořská sůl a zelené lístky k podávání

Postup:

1. Květák rozebereme na růžičky a nakrájíme na klínky. Jen lehce je předvaříme v páře, aby zůstaly křupavé; opravdu čerstvý květák nemusíme předvařovat vůbec. 

2. Protáhneme ho ve vejci s bílkem a obalíme v krupičce se strouhankou. 

3. Osmažíme ve vrstvě horkého oleje. Necháme na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk a podáváme se zelenými lístky a krystalky soli.

OCHUTNEJTE TAKÉ Květákové kari s vejci Květák zapečený s paprikami a smetanou Květákovo-brokolicová polévka

Autoři:




Nejčtenější

Tváří Nákupů Ona Dnes je Jana Stryková
Nákupem psa z množírny napomáháte týrání zvířat, říká herečka Stryková

Diváci si ji zapamatovali jako zdravotní sestru ze seriálu, teď se jim herečka Jana Stryková představí v jiné roli – stala se moderátorkou pořadu o bydlení....  celý článek

Hubněte efektivně, pomocí správně zvoleného pohybu
Devět pravidel, které vám pomohou zhubnout jednou provždy

Vyzkoušeli jste už nespočet různých „zaručených“ metod, jak zhubnout, ale stále vás trápí kila navíc? Pak je nejspíš nejvyšší čas začít hubnout s rozumem a...  celý článek

Ilustrační snímek
Naše pocity se promítají na našem zdraví, říká psycholožka Janáčková

Veselá mysl - půl zdraví. Platí to ovšem i naopak. Splíny a smutek na nás působí také. Emoce prostě mají na náš organismus větší vliv, než jsme si ochotni...  celý článek

Maďarský guláš z vepřového masa
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Příběh Karolíny: Expřítel nevěří, že je konec. Pořád to na mě zkouší

S přítelem jsem vydržela dva roky a i to bylo až moc. Udělal si ze mě služku, pokladničku a hlídal mě na každém kroku. Pokoj od něj nemám ani po rozchodu,...  celý článek

Další z rubriky

Maďarský guláš z vepřového masa
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný...  celý článek

Losos se špenátem a vinnou pěnou
Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a slavností, které symbolizují vrchol vinařské sezony. Ale ač je...  celý článek

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou
Jedlé kaštany jsou podzimní delikatesa. Právě teď je jejich čas

Určitě je znáte z vánočních a zimních trhů, kde si je kupujete pečené do kornoutu. Zkuste je však zakomponovat častěji do jídelníčku. Kromě toho, že vám...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Pleťový krém nebo sérum?
Pleťový krém nebo sérum?

Začátky v péči o pleť mohou být složité. O to více, nemáte-li v nabídce spousty kosmetických značek přehled a nevíte, ja... celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.