Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Květák smažený po italsku

  0:14aktualizováno  0:14
Hrubozrnnější krupička se postará o kypřejší obalení – a květák bude po osmažení labužnicky chroupat.

Květák smažený po italsku | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 4 porce:

  • 1 květák, asi kilový
  • 1 vejce + 1 bílek, prošlehané
  • několik lžic krupičky a strouhanka na obalení
  • olej na smažení ve vyšší vrstvě
  • hrubá mořská sůl a zelené lístky k podávání

Postup:

1. Květák rozebereme na růžičky a nakrájíme na klínky. Jen lehce je předvaříme v páře, aby zůstaly křupavé; opravdu čerstvý květák nemusíme předvařovat vůbec. 

2. Protáhneme ho ve vejci s bílkem a obalíme v krupičce se strouhankou. 

3. Osmažíme ve vrstvě horkého oleje. Necháme na kuchyňském papíru odsát přebytečný tuk a podáváme se zelenými lístky a krystalky soli.

OCHUTNEJTE TAKÉ Květákové kari s vejci Květák zapečený s paprikami a smetanou Květákovo-brokolicová polévka

Autoři:



Nejčtenější

Nebezpečná móda. Nepodařené tetování je nejen směšné, může i zabíjet

Když se tetování podaří, může to být sexy. V opačném případě to může být velký...

Tetování už dávno není rebelským kouskem, který schováváme pod košilí či šaty, abychom v práci nepobuřovali. Pro mnohé...

Análie nebo Melanomia? Rodiče se předhánějí ve vymýšlení neobvyklých jmen

(Ilustrační snímek)

Většina z nás vybírala jména potomků v rodině, případně ve známé knížce Jak se bude jmenovat? Výběr jména u nás i dnes...



Chudým kráskám plní jejich sny. U dcery bych byl zásadně proti, říká

(ilustrační snímek)

Luxusní dárečky, výlety za hranice šedého průměru, nákladný život v krásných kulisách... Která žena po něčem takovém...

Kristina Bazanová: Holka z maloměsta je ve 23 letech módní milionářkou

Blogerka Kristina Bazanová na filmovém festivalu v Cannes (květen 2016)

Ve 23 letech pravidelně létá první třídou, bydlí na střídačku na dvou kontinentech, je tváří několika velkých značek,...

Příběh Karolíny: Manžel má milenku a odmítá ji opustit

(ilustrační snímek)

Vdaná jsem už téměř patnáct let. Za tu dobu mi manžel byl několikrát nevěrný, ale vždy, když to na něj prasklo, své...

Další z rubriky

Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

Rychlé jablečné řezy hrk-hrk

Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková ve svém talíři...

Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem

Křehký koláč s brokolicí a květákem

Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na smažení i vaření, ale...

Ikonou české kuchyně je superpotravina mák. Upečte si babiččin makovec

Babiččin makovec

Makové buchty, valašské frgály, nudle s mákem nebo loupák posypaný tmavě modrými semínky. To jsou jen některé ze stálic...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.