Doporučujeme

Quiche s kozím sýrem

Quiche s kozím sýrem | foto: Profimedia.cz

Quiche s kozím sýrem

  • 3
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Suroviny na 8 porcí:

Na těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 125 g másla 
  • 125 g sádla 
  • mořská sůl 
  • 2 velká vejce v bio kvalitě, rozšlehaná

Na náplň:

  • 5 velkých vajec v biokvalitě
  • 560 ml šlehačky
  • půl nastrouhaného muškátového oříšku 
  • hrst strouhaného čedaru 
  • hrst strouhaného sýru Gruyére 
  • svazek jemně nasekané pažitky 
  • mořská sůl a čerstvě umletý černý pepř 
  • svazeček tymiánu 
  • extra panenský olivový olej 
  • tyčinka kozího sýra, rozdrobená 
  • 10 tenkých plátků italské slaniny pancetta

Postup:

1. Prosijeme do mísy mouku a prsty do ní zapracujeme máslo, sádlo a špetku soli. Přidáme rozšlehaná vejce a zpracujeme těsto do tvaru koule. Zabalíme ho do fólie a necháme aspoň hodinu odpočívat v chladničce.

2. Na pomoučeném vále rozválíme těsto do půlcentimetrové tloušťky. Položíme ho přes formu (30 cm v průměru), vmáčkneme do ní, ořízneme okraje a dno propícháme vidličkou. Zabalíme do fólie a uložíme na půl hodiny do mrazáku. Předehřejte troubu na 180 °C.

3. Formu s těstem vyndáme z mrazáku a na deset až patnáct minut zapečeme v předehřáté troubě. Mezitím smícháme v míse pět vajec, šlehačku, muškátový oříšek, čedar, sýr Gruyére a pažitku. Osolíme a opepříme. Smícháme otrhané špičky tymiánu s trochou olivového oleje.

4. Nalijeme náplň do formy s těstem a rozdrobíme navrch kozí sýr. Pokryjeme plátky slaniny a posypeme tymiánem. Pečeme 30-35 minut v předehřáté troubě, dokud není quiche pevný a na povrchu zlatohnědý.


  • Vybrali jsme pro Vás