Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Quiche s kozím sýrem

aktualizováno 
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Quiche s kozím sýrem | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 8 porcí:

Na těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 125 g másla 
  • 125 g sádla 
  • mořská sůl 
  • 2 velká vejce v bio kvalitě, rozšlehaná

Na náplň:

  • 5 velkých vajec v biokvalitě
  • 560 ml šlehačky
  • půl nastrouhaného muškátového oříšku 
  • hrst strouhaného čedaru 
  • hrst strouhaného sýru Gruyére 
  • svazek jemně nasekané pažitky 
  • mořská sůl a čerstvě umletý černý pepř 
  • svazeček tymiánu 
  • extra panenský olivový olej 
  • tyčinka kozího sýra, rozdrobená 
  • 10 tenkých plátků italské slaniny pancetta

Postup:

1. Prosijeme do mísy mouku a prsty do ní zapracujeme máslo, sádlo a špetku soli. Přidáme rozšlehaná vejce a zpracujeme těsto do tvaru koule. Zabalíme ho do fólie a necháme aspoň hodinu odpočívat v chladničce.

2. Na pomoučeném vále rozválíme těsto do půlcentimetrové tloušťky. Položíme ho přes formu (30 cm v průměru), vmáčkneme do ní, ořízneme okraje a dno propícháme vidličkou. Zabalíme do fólie a uložíme na půl hodiny do mrazáku. Předehřejte troubu na 180 °C.

3. Formu s těstem vyndáme z mrazáku a na deset až patnáct minut zapečeme v předehřáté troubě. Mezitím smícháme v míse pět vajec, šlehačku, muškátový oříšek, čedar, sýr Gruyére a pažitku. Osolíme a opepříme. Smícháme otrhané špičky tymiánu s trochou olivového oleje.

4. Nalijeme náplň do formy s těstem a rozdrobíme navrch kozí sýr. Pokryjeme plátky slaniny a posypeme tymiánem. Pečeme 30-35 minut v předehřáté troubě, dokud není quiche pevný a na povrchu zlatohnědý.

Autoři:



Nejčtenější

Co s vámi udělala? řvala po Výměně Kristýna na své děti a opustila je

Kristýna žije s přítelem Filipem a společně vychovávají její dvě děti.

O své minulosti Kristýna (23) z Výměny manželek mluvila málo. A když už, tak jen mezi řečí. „Až teď jsem si uvědomila,...

Děti rozeznám, i když brečí, říká maminka čtyřčat

Chvilka klidu je pro maminku čtyřčat opravdu vzácná.

Svému synovi chtěli pořídit sourozence, ale příroda tomu chtěla jinak. Místo jednoho má tříletý Vojta hned tři sestry a...



Švédka chce být rekordmankou a touží po největším pozadí na světě

Natasha Crownová chce být zapsána v knize rekordů jako žena s největším pozadím...

Natasha Crownová (24) se považuje za modelku. Podle svých vlastních slov je stejně pohledná jako její hubenější...

Žena věří, že je opravdovou elfkou a pochází z jiného světa

Takto se Kimberel Eventide obléká běžně.

Šestatřicetiletá Kimberel Eventide z Illinois věří, že je elfkou a má na světě zvláštní poslání. Rozdává totiž lidem...

Devadesátkový trend znovu na scéně. Čtyři tipy, jak nosit džíny do pasu

Jak nosit džíny čtyřikrát jinak?

Džíny patří k základním kouskům šatníku. Stačí jen najít střih, který si bude rozumět s naším typem postavy, a máme...

Další z rubriky

Nechce se vám v horku vařit? Připravte si osvěžující večeři z rajčat

Polévka gazpacho

Pomalu si zvykáme na to, že české léto připomíná spíš to středomořské, za kterým jsme dřív museli na dovolenou. Jenže s...

Nejlepší letní recepty, ve kterých využijete parťáky cuketu a lilek

Sýrové závitky z grilovaného lilku a cukety

Milovníci zahrádkaření se aktuálně potýkají s úrodou cuket. Jestli i vám tatínek nebo sousedka tuto báječnou zeleninu...

Co má hot dog společného se psy a kde se vlastně vzal?

Hot Dog

Dlouhá uzenina v housce se všemožnou oblohou je kandidátem na nejdokonalejší rychlé jídlo na světě. Podobně jako jeho...



Najdete na iDNES.cz