Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Quiche s kozím sýrem

aktualizováno 
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Quiche s kozím sýrem | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 8 porcí:

Na těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 125 g másla 
  • 125 g sádla 
  • mořská sůl 
  • 2 velká vejce v bio kvalitě, rozšlehaná

Na náplň:

  • 5 velkých vajec v biokvalitě
  • 560 ml šlehačky
  • půl nastrouhaného muškátového oříšku 
  • hrst strouhaného čedaru 
  • hrst strouhaného sýru Gruyére 
  • svazek jemně nasekané pažitky 
  • mořská sůl a čerstvě umletý černý pepř 
  • svazeček tymiánu 
  • extra panenský olivový olej 
  • tyčinka kozího sýra, rozdrobená 
  • 10 tenkých plátků italské slaniny pancetta

Postup:

1. Prosijeme do mísy mouku a prsty do ní zapracujeme máslo, sádlo a špetku soli. Přidáme rozšlehaná vejce a zpracujeme těsto do tvaru koule. Zabalíme ho do fólie a necháme aspoň hodinu odpočívat v chladničce.

2. Na pomoučeném vále rozválíme těsto do půlcentimetrové tloušťky. Položíme ho přes formu (30 cm v průměru), vmáčkneme do ní, ořízneme okraje a dno propícháme vidličkou. Zabalíme do fólie a uložíme na půl hodiny do mrazáku. Předehřejte troubu na 180 °C.

3. Formu s těstem vyndáme z mrazáku a na deset až patnáct minut zapečeme v předehřáté troubě. Mezitím smícháme v míse pět vajec, šlehačku, muškátový oříšek, čedar, sýr Gruyére a pažitku. Osolíme a opepříme. Smícháme otrhané špičky tymiánu s trochou olivového oleje.

4. Nalijeme náplň do formy s těstem a rozdrobíme navrch kozí sýr. Pokryjeme plátky slaniny a posypeme tymiánem. Pečeme 30-35 minut v předehřáté troubě, dokud není quiche pevný a na povrchu zlatohnědý.

Autoři:




Nejčtenější

Muži tanga milují, ženy jim příliš nefandí. Důvodem je to, že nejsou úplně...
Tanga přestala být sexy. Ženy dávají přednost rafinovanějším střihům

Už žádný diskomfort a „ypsilon“ vykukující zpod lemu džín. Místo toho pohodlí a elegance. Šňůrková tanga nahradily střihy, jenž zadek alespoň trochu zahalují....  celý článek

Ilustrační snímek
Naše pocity se promítají na našem zdraví, říká psycholožka Janáčková

Veselá mysl - půl zdraví. Platí to ovšem i naopak. Splíny a smutek na nás působí také. Emoce prostě mají na náš organismus větší vliv, než jsme si ochotni...  celý článek

Maďarský guláš z vepřového masa
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný...  celý článek

Tváří Nákupů Ona Dnes je Jana Stryková
Nákupem psa z množírny napomáháte týrání zvířat, říká herečka Stryková

Diváci si ji zapamatovali jako zdravotní sestru ze seriálu, teď se jim herečka Jana Stryková představí v jiné roli – stala se moderátorkou pořadu o bydlení....  celý článek

(Ilustrační snímek)
Příběh Karolíny: Expřítel nevěří, že je konec. Pořád to na mě zkouší

S přítelem jsem vydržela dva roky a i to bylo až moc. Udělal si ze mě služku, pokladničku a hlídal mě na každém kroku. Pokoj od něj nemám ani po rozchodu,...  celý článek

Další z rubriky

Obrácený jablečný koláč
Tři nejjednodušší a přitom rafinované koláče ze zahradního ovoce

Co naplat, léto i se svými typickými plody se pomalu loučí a blížící se podzim signalizují jablka, švestky a hrušky dozrávající do své nejsladší chuti. Koláče...  celý článek

Dýňové kari se zázvorem
Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari

Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou oblíbenou přísadou do husté zahřívací polévky, ale tuto...  celý článek

Losos se špenátem a vinnou pěnou
Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a slavností, které symbolizují vrchol vinařské sezony. Ale ač je...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy
5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy

Vlasy vám zdobí čerstvé ombré, jenže co dál? Na hlavě máte teď hned dvě barvy s rozdílnými nároky a obě se hlasitě dožad... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.