Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Nové brambory nejlépe vyniknou pečené s tymiánem a solí

  0:26aktualizováno  0:26
Křehké a máslově měkké nové brambory s jemnou slupkou jsou dostatečným důvodem, proč se těšit na jaro. Ostatní suroviny jim hrají jen druhé housle.

Pečené nové brambory | foto: Profimedia.cz

Pečené brambory s tymiánem a se solí

Náš tip:

Brambory můžete péct i bez předvaření, pak počítejte s delší dobou přípravy. Stonky tymiánu nevyhazujte, přidejte je do vody na brambory nebo je zamrazte a přidejte do polévky.

Příprava 15 minut, vaření 15 minut, pečení 35 minut
(porce pro 4 osoby)

• 800 g drobných nových brambor
• sůl
• 5 snítek tymiánu
• hrubá sůl

Postup:

Čtěte v pondělí

Pečené nové brambory

Další recepty na sezonní hit najdete v magazínu Ona Dnes v pondělí 26. 5.

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory dobře očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou, na několika místech propíchneme vidličkou a povaříme v osolené vodě doměkka. Brambory slijeme a necháme je krátce oschnout.

2. Z většiny tymiánu otrháme lístky a promneme je s trochou hrubé soli.

3. Do pekáčku dáme sádlo, necháme je na plotně rozpálit, vsypeme brambory, promícháme se solí a tymiánem na pekáči, aby se trochu obalily tukem, a vložíme péct na 30–35 minut do trouby. Během pečení je obrátíme.

4. Upečené brambory rozdělíme na jednotlivé porce a ozdobíme je zbylým tymiánem.

Autor:



Nejčtenější

Máma neví, že mě baví zabíjení, řekla dvanáctiletá dcera ve Výměně manželek

Blanka s přítelem Valentýnem a jejich nejmladší dcerka Saša.

Mia žije s přítelem a dvěma dětmi v Kladně. I když je jí teprve 25 let, o jejich výchově má docela přesnou představu....

VIDEO: Jak se ze služky Gottwaldové stala první dáma. A lidé se jí smáli

Marta Gottwaldová (Na snímku z roku 1948)

Toužila být obdivována jako její předchůdkyně Hana Benešová. Jenže Martě Gottwaldové, která začínala jako služka a...



Doktorka mi řekla, ať „to“ dám radši pryč, řekla matka zdravé holčičky

Tchyně Martina a zeť Ján se v porodnici, kam doprovázeli Marii k porodu, hodně...

Některá maminka porod císařským řezem nechce, ale stejně to tak nakonec skončí. Jiná o něj žadoní, ale nakonec porodí...

Devadesátkový trend znovu na scéně. Čtyři tipy, jak nosit džíny do pasu

Jak nosit džíny čtyřikrát jinak?

Džíny patří k základním kouskům šatníku. Stačí jen najít střih, který si bude rozumět s naším typem postavy, a máme...

Pětkrát o očekávání: Submisivní muž ženě neimponuje, říká psycholožka

Ilustrační snímek

„Bez ohledu na proměnu společnosti a generační rozdíly očekává stále žena většinou muže, který bude vůdčí osobností,...

Další z rubriky

Snadné, rychlé a syté podzimní saláty, které se hodí k obědu i večeři

Teplý bramborový salát s fazolkami a chorizem

Podzim si žádá sytá jídla, protože s ochlazením naše tělo potřebuje ke svému fungování více energie. Nemusíte se však...

Je vám horko? Ochlaďte se skvělou domácí zmrzlinou nebo sorbetem

Čokoládová zmrzlina

K létu patří tropické teploty a když máme volno a můžeme ležet u vody, tak z nich můžeme mít i radost. Ale nejen vodou...

Rychlá a jednoduchá jídla z celého světa, na která vám stačí jen pánev

Šakšuka

Někdy není čas na hrdinství, když potřebujete mít večeři na stole do dvaceti minut a polotovary či zmražené pokrmy...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!



Najdete na iDNES.cz