Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Nové brambory nejlépe vyniknou pečené s tymiánem a solí

  0:26aktualizováno  0:26
Křehké a máslově měkké nové brambory s jemnou slupkou jsou dostatečným důvodem, proč se těšit na jaro. Ostatní suroviny jim hrají jen druhé housle.

Pečené nové brambory | foto: Profimedia.cz

Pečené brambory s tymiánem a se solí

Náš tip:

Brambory můžete péct i bez předvaření, pak počítejte s delší dobou přípravy. Stonky tymiánu nevyhazujte, přidejte je do vody na brambory nebo je zamrazte a přidejte do polévky.

Příprava 15 minut, vaření 15 minut, pečení 35 minut
(porce pro 4 osoby)

• 800 g drobných nových brambor
• sůl
• 5 snítek tymiánu
• hrubá sůl

Postup:

Čtěte v pondělí

Pečené nové brambory

Další recepty na sezonní hit najdete v magazínu Ona Dnes v pondělí 26. 5.

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory dobře očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou, na několika místech propíchneme vidličkou a povaříme v osolené vodě doměkka. Brambory slijeme a necháme je krátce oschnout.

2. Z většiny tymiánu otrháme lístky a promneme je s trochou hrubé soli.

3. Do pekáčku dáme sádlo, necháme je na plotně rozpálit, vsypeme brambory, promícháme se solí a tymiánem na pekáči, aby se trochu obalily tukem, a vložíme péct na 30–35 minut do trouby. Během pečení je obrátíme.

4. Upečené brambory rozdělíme na jednotlivé porce a ozdobíme je zbylým tymiánem.

Autor:


Témata: vaření, Brambory


Nejčtenější

Gabrielle Unionová (Beverly Hills, 26. února 2017)
Devětkrát jsem potratila. Dítě pořád chci, říká herečka Unionová

Americká herečka Gabrielle Unionová (44) se s manželem Dwaynem Wadem (36) snaží delší dobu o potomka. Devětkrát podstoupila umělé oplodnění, ale pokaždé...  celý článek

Christina Applegateová (Los Angeles, 27. července 2015)
Preventivně jsem si nechala odstranit vaječníky, přiznala Applegateová

Před devíti lety Christině Applegateové (45) diagnostikovali rakovinu prsu a herečka podstoupila oboustrannou mastektomii. Nyní prozradila, že nedávno si...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Příběh Karolíny: Expřítel nevěří, že je konec. Pořád to na mě zkouší

S přítelem jsem vydržela dva roky a i to bylo až moc. Udělal si ze mě služku, pokladničku a hlídal mě na každém kroku. Pokoj od něj nemám ani po rozchodu,...  celý článek

Hubněte efektivně, pomocí správně zvoleného pohybu
Devět pravidel, které vám pomohou zhubnout jednou provždy

Vyzkoušeli jste už nespočet různých „zaručených“ metod, jak zhubnout, ale stále vás trápí kila navíc? Pak je nejspíš nejvyšší čas začít hubnout s rozumem a...  celý článek

Ilustrační snímek
Naše pocity se promítají na našem zdraví, říká psycholožka Janáčková

Veselá mysl - půl zdraví. Platí to ovšem i naopak. Splíny a smutek na nás působí také. Emoce prostě mají na náš organismus větší vliv, než jsme si ochotni...  celý článek

Další z rubriky

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou
Jedlé kaštany jsou podzimní delikatesa. Právě teď je jejich čas

Určitě je znáte z vánočních a zimních trhů, kde si je kupujete pečené do kornoutu. Zkuste je však zakomponovat častěji do jídelníčku. Kromě toho, že vám...  celý článek

Petr Klíma je na farmářských trzích v Praze 6 "pečený - vařený“. Na snímku s...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta lokální. Ať už máte tatínka, který se vyžívá v pěstování,...  celý článek

Švestkový závin s mákem
Víkendové pečení. Dejte si závin s mákem a švestkami, jablky či masem

Stejně jako se teď za sychravých rán balíme do šál a kabátů, můžeme zavinout naše oblíbené podzimní ingredience do některého ze snadných a rychlých těst. Ať už...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy
5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy

Vlasy vám zdobí čerstvé ombré, jenže co dál? Na hlavě máte teď hned dvě barvy s rozdílnými nároky a obě se hlasitě dožad... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.