Doba přípravy: 15 minut + naložení
Suroviny na 4-6 porcí:
- 1 kg krůtích prsou
- čerstvý tymián (20g)
- 150 g sladkého čerstvého mladého hrášku
- 3 silnější plátky Spišské uzené slaniny
- 50 g másla
- drůbeží vývar
- olej
- sůl
- čerstvý mletý pepř
Postup:
1. Krůtí prsa nakrájíme na přiměřeně stejné silné a stejně velké plátky. Plátky masa z obou stran dobře osolíme.
2. Čerstvý tymián zbavíme stonků a odrhnuté lístečky nasekáme nožem najemno. Nasekaný tymián smícháme s trochou oleje a potřeme s ním nasolené plátky krůtího masa. Necháme cca hodinu odležet v chladu.
3. Naložené maso vkládáme na rozpálenou steakovou pánev a při vysoké teplotě opečeme z obou stran. Po opečení maso z pánve vyjmeme a uchováme teplé.
4. Do pánve nalijeme cca 2 dl teplého drůbežího vývaru a necháme odvařit to, co se nám na pánvi při opékání připeklo. Lehce zjemníme a zároveň zahustíme oříškem máslové jíšky. Zlehka promícháme a necháme chvilku provařit.
TipIdeální přílohou jsou nové brambory vařené ve slupce a lehce omaštěné rozpuštěným máslem. |
5. Na druhé pánvi si opečeme do křupava na malé kostičky nakrájenou Spišskou uzenou slaninu, ke které přidáme celé lusky křupavého sladkého mladého hrášku a jen cca 3 minuty společně opečeme – hrášek musí zůstat křupavý a kostky slaniny také. Dochutíme solí a pepřem.