Doporučujeme

Kapr s vejmrdou

Kapr s vejmrdou | foto: Profimedia.cz

Vaříme: kapr s vejmrdou

  • 25
Nenechte se zmást názvem, tahle tradiční staročeská příloha ke kaprovi je lahůdka!

Chcete víc?

Další skvělé nápady na přípravu ryb i mořských plodů najdete tady.

Grilovaný cejn s opečeným bramborem

Suroviny na 2 porce:

  • filety z 1 kapra bez kůže
  • 200 g bílého špeku
  • 4 stroužky česneku
  • 250 g hladké mouky
  • 100 g mleté sladké nebo pálivé papriky
  • sádlo na smažení
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Na vejmrdu:

  • 1 jablko
  • 2 menší křeny
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce cukru

Postup:

1. Nejprve si připravíme suroviny na vejmrdu. Oloupeme křen a jablko zbavíme jádřince. Oboje nahrubo nastrouháme.

2. Osolíme, přidáme lžíci cukru a lžíci octa. Důkladně promícháme a necháme několik hodin odstát.

3. Česnek nakrájíme na menší kousky tak, aby se vešel do lisovače. Ze špeku nakrájíme malé špalíčky.

4. Kapra nakrájíme na filety a tenkým nožem do nich uděláme dírky, do kterých vložíme špalíčky špeku. Z obou stran lehce osolíme a opepříme.

5. Česnek prolisujeme v lisovači a filety s ním potřeme z obou stran.

6. Do větší mísy nasypeme hladkou mouku a promícháme ji s paprikou. Kapra v této směsi důkladně obalíme.

7. Na pánvi rozpálíme sádlo a filety na něm krátce z obou stran osmažíme. Doba smažení je závislá na tloušťce filetu.

8. Kapra servírujeme s vejmrdou a případně pivem, chlebem nebo bramborovým salátem.

Další snadné recepty najdete na stránkách pořadu Vaříme na Playtvak.cz.


  • Vybrali jsme pro Vás