Doporučujeme

Italský meruňkový koláč

Italský meruňkový koláč | foto: Profimedia.cz

Italský meruňkový koláč

  • 11
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Suroviny na 1 koláč:

  • 210 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce vody
  • 1 kg meruněk
  • 3 lžíce krupicového cukru

Postup:

1. Meruňky omyjeme, rozpůlíme a odpeckujeme. V malém množství oslazené vody je podusíme, pak scedíme a necháme odkapat.

2. Mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, máslo, žloutek a vodu rychle zpracujeme v hladké těsto, které necháme v chladu asi hodinu odležet. 

3. Z těsta vyválíme kolo o průměru 30 cm, vložíme do koláčové formy a převislé okraje odkrojíme. 

4. Troubu nastavíme na 170°C. Těsto na dně formy propícháme vidličkou a dáme ho na 10 minut předpéct. Pak ho poklademe dobře odkapanými meruňkami a pečeme dalších 25 až 30 minut.


  • Vybrali jsme pro Vás