Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Dýňový cheesecake

aktualizováno 
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Dýňový cheesecake | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 6 porcí:

  • 200-250 g sušenek (světlé)
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 1 hrnek povařené a rozmačkané dýně hokkaidó (vychlazené)
  • 2 vejce
  • 3 lžíce medu nebo odpovídající množství hnědého cukru
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • citrónová šťáva (pár kapek)
  • špetka skořice

Postup:

1. Sušenky rozdrtíme, vmícháme do nich rozpuštěné máslo a celou směsí naplníme dno vymazané formy na koláč. 

2. Dýni smícháme s medem, citronovou šťávou, skořicí a zakysanou smetanou, přidáme dvě vejce a promícháme lžící nebo mixérem. 

3. Směs nalijeme na sušenkový korpus a dáme péct do trouby přibližně na 180 stupňů, 30 až 40 minut.

Autor:



Nejčtenější

Nebezpečná móda. Nepodařené tetování je nejen směšné, může i zabíjet

Když se tetování podaří, může to být sexy. V opačném případě to může být velký...

Tetování už dávno není rebelským kouskem, který schováváme pod košilí či šaty, abychom v práci nepobuřovali. Pro mnohé...

Chudým kráskám plní jejich sny. U dcery bych byl zásadně proti, říká

(ilustrační snímek)

Luxusní dárečky, výlety za hranice šedého průměru, nákladný život v krásných kulisách... Která žena po něčem takovém...



Análie nebo Melanomia? Rodiče se předhánějí ve vymýšlení neobvyklých jmen

(Ilustrační snímek)

Většina z nás vybírala jména potomků v rodině, případně ve známé knížce Jak se bude jmenovat? Výběr jména u nás i dnes...

Kristina Bazanová: Holka z maloměsta je ve 23 letech módní milionářkou

Blogerka Kristina Bazanová na filmovém festivalu v Cannes (květen 2016)

Ve 23 letech pravidelně létá první třídou, bydlí na střídačku na dvou kontinentech, je tváří několika velkých značek,...

Příběh Karolíny: Manžel má milenku a odmítá ji opustit

(ilustrační snímek)

Vdaná jsem už téměř patnáct let. Za tu dobu mi manžel byl několikrát nevěrný, ale vždy, když to na něj prasklo, své...

Další z rubriky

Švédská kuchyně nejsou jen ryby. Tři recepty z nové severské kuchařky

Páj s modrým sýrem a hruškami

Hity středomořské, italské nebo třeba bavorské kuchyně dovede většina z nás vyjmenovat i ze spaní, zatímco o té...

Jedlé kaštany jsou podzimní delikatesa. Právě teď je jejich čas

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou

Určitě je znáte z vánočních a zimních trhů, kde si je kupujete pečené do kornoutu. Zkuste je však zakomponovat častěji...

Ikonou české kuchyně je superpotravina mák. Upečte si babiččin makovec

Babiččin makovec

Makové buchty, valašské frgály, nudle s mákem nebo loupák posypaný tmavě modrými semínky. To jsou jen některé ze stálic...



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.