250 g hrubé mouky
2 vejce
50 g másla
strouhaný sýr, sůl
Pláty na potřených místech k sobě dobře přitiskneme, aby se ravioly při vaření neotevřely, rádýlkem nakrájíme pláty na čtverečky a přikryjeme je pomoučněnou utěrkou. Zaváříme je postupně o vařící osolené vody. Jakmile vyplavou na povrch, vaříme je ještě minutu, poté je vyjmeme děrovanou lžící, vložíme do kastrolu, pokapeme máslem, posypeme strouhaným sýrem a vložíme do teplé trouby, než uvaříme další ravioly. Podáváme hodně horké, přelité nahřátým kečupem a posypané sýrem.
Nádivka: 100 g šunky, 250 g salámu, 1 vejce, 30 g másla, 2 lžíce strouhaného sýra, mletý pepř, sůl. Šunku a salám jemně umeleme nebo nakrájíme a promícháme s ostatními surovinami.
Ravioly se salámovou nádivkou |