Doporučujeme

Ravioly se salámovou nádivkou

Mouku prosejeme na vál, do středu vyklepneme vejce a promícháme je s moukou nožem, přidáme 1-2 lžíce (podle potřeby) vlažné vody a vypracujeme tuhé těsto, které necháme pod utěrkou 1/2 hodiny odležet. Potom z těsta vyválíme 2 stejné pláty. Na jeden plát poklademe lžičkou nádivku ve vzdálenosti 4-5 cm, těsto mezi náplní potřeme rozšlehaným vejcem a vše přiklopíme druhým plátem.

250 g hrubé mouky
2 vejce
50 g másla
strouhaný sýr, sůl

Pláty na potřených místech k sobě dobře přitiskneme, aby se ravioly při vaření neotevřely, rádýlkem nakrájíme pláty na čtverečky a přikryjeme je pomoučněnou utěrkou. Zaváříme je postupně o vařící osolené vody. Jakmile vyplavou na povrch, vaříme je ještě minutu, poté je vyjmeme děrovanou lžící, vložíme do kastrolu, pokapeme máslem,  posypeme strouhaným sýrem a vložíme do teplé trouby, než uvaříme další ravioly. Podáváme hodně horké, přelité nahřátým kečupem a posypané sýrem.

Nádivka: 100 g šunky, 250 g salámu, 1 vejce, 30 g másla, 2 lžíce strouhaného sýra, mletý pepř, sůl. Šunku a salám jemně umeleme nebo nakrájíme a promícháme s ostatními surovinami.

Ravioly se salámovou nádivkou


  • Vybrali jsme pro Vás