Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Ravioli se třemi druhy sýra podle Olivera

  0:17aktualizováno  0:17
Jamie má svoje webové stránky na adrese www.jamieoliver.com a najdete tam hodně jeho receptů zdarma. Právě přidal novou, čistě jarní dávku. Uvařte si třeba kuskus s grilovanou zeleninou, tagliatelle s rajčaty, špenátem a ricottou nebo nejjednodušší špenát s muškátovým oříškem a máslem.

Jamie Oliver | foto: Profimedia.cz


Vyhrajte kuchařku Jamieho Olivera

Soutěžní otázku najdete ZDE



Kromě zmíněných jarních pochoutek si také můžete uvařit Oliverovy

Ravioli se třemi druhy sýra

PRO 4 OSOBY

Příprava: 20 minut

* 5 čerstvých žloutků
* 0,5 kg hladké mouky
* 2 lžíce olivového oleje
* lístky ze 4 výhonků čerstvé šalvěje

Na náplň:
* 250 g sýru ricotta
* 2 lžíce jemně nastrouhaného pecorina a trochu na posyp
* 2 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu a trochu na posyp
* hrst lístků čerstvé majoránky, půlka nasekaná nadrobno
* kůra z jednoho citronu
* mořská sůl a čerstvě nastrouhaný černý pepř

1. V mixéru umixujte žloutky a mouku za 30 vteřin do stadia "mokré strouhanky". Z této hmoty vypracujte rukama hladké těsto. Zabalte do fólie a uložte do ledničky.

Náplň: Smíchejte vše kromě celých lístků majoránky a lžíce pecorina a okořeňte.

2. Z vychladlého těsta odkrajujte kusy a vyválejte z nich na pomoučeném vále placky silné asi milimetr a nakrájejte je na čtverce o straně dlouhé 14 cm. Na jednu stranu položte vrchovatou lžičku náplně a okraje čtverce lehce potřete vodou. Přeložte volnou stranu čtverce přes náplň a a jemně zmáčkněte spoj. Každá taštička musí těsnit. Okraje ořízněte nožem nebo kráječem.

3. Taštičky vařte mírným varem v osolené vodě 3-4 minuty. Mezitím osmažte lístky majoránky a šalvěje na oleji dokřupava a nechte okapat. Uvařené taštičky vložte do pánvičky s trochou vody, ve které se vařily, a lžící strouhaného pecorina, nechte sýr rozehřát a ravioly v něm obalte.

4. Podávejte se smaženými bylinkami, parmazánem a strouhaným černým pepřem.

Autor:




Nejčtenější

Christina Applegateová (Los Angeles, 27. července 2015)
Preventivně jsem si nechala odstranit vaječníky, přiznala Applegateová

Před devíti lety Christině Applegateové (45) diagnostikovali rakovinu prsu a herečka podstoupila oboustrannou mastektomii. Nyní prozradila, že nedávno si...  celý článek

ilustrační snímek
Tři přesvědčení, která získáme v dětství, a neseme je až do dospělosti

I když si to občas nechceme připouštět, naše dětství mělo nepochybně velký vliv na to, jací lidé se z nás později stali. Podle odborníků v dětství vznikají tři...  celý článek

Muži tanga milují, ženy jim příliš nefandí. Důvodem je to, že nejsou úplně...
Tanga přestala být sexy. Ženy dávají přednost rafinovanějším střihům

Už žádný diskomfort a „ypsilon“ vykukující zpod lemu džín. Místo toho pohodlí a elegance. Šňůrková tanga nahradily střihy, jenž zadek alespoň trochu zahalují....  celý článek

Kolorovaný snímek rakovinových buněk z elektronového mikroskopu
Osm raných příznaků rakoviny, které byste neměli ignorovat

U velkého počtu nemocných jsou některé nádory objeveny až v pokročilém stádiu. Včasně diagnostikovaná rakovina přitom významně zvyšuje šanci na vyléčení. Které...  celý článek

Maďarský guláš z vepřového masa
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný...  celý článek

Další z rubriky

Švestkový závin s mákem
Víkendové pečení. Dejte si závin s mákem a švestkami, jablky či masem

Stejně jako se teď za sychravých rán balíme do šál a kabátů, můžeme zavinout naše oblíbené podzimní ingredience do některého ze snadných a rychlých těst. Ať už...  celý článek

Losos se špenátem a vinnou pěnou
Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a slavností, které symbolizují vrchol vinařské sezony. Ale ač je...  celý článek

Rychlé jablečné řezy hrk-hrk
Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková ve svém talíři šťourala, maso nejedla a z polévky vyndávala...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Nestíháte? Tyhle účesy zvládnete za 5 minut
Nestíháte? Tyhle účesy zvládnete za 5 minut

Nestíháte rande, pracovní schůzku nebo hodit děti do školy? Máme pro vás tipy na účesy, které budete mít hotové do 5 min... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.