Rajčatový dip s opečeným chlebem
Ingredience na 4-6 porcí:
- 6 větších zralých dužnatých rajčat
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl a čerstvě mletý pepř
- plátky chleba nebo bagety
- olivový olej
- balzamiková redukce
Pracovní postup:
- Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme ostrým nožem na malé kousky. Můžeme je také nejprve v horké lázni spařit, oloupat a teprve pak nakrájet.
- Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- V misce smícháme nakrájená rajčata s cibulí, česnekem a citronovou šťávou. Dochutíme solí a pepřem.
- Vložíme do chladničky.
- Plátky chleba opečeme na olivovém oleji z obou stran dozlatova a podáváme je s rajčatovým dipem zastříknutým balzamikovou redukcí.