Slaný koláč quiche

Francouzská specialita quiche, slaný koláč se šunkou, špenátem, žampiony, kozím sýrem nebo s bylinkami.

Recepty na houby. Co si doma uvařit a upéct, když se vrátíte s plným košíkem

23. září 2023

Letošní léto zpočátku kvůli dlouhotrvajícím horkům houbařům moc nepřálo. S blížícím se podzimem se...

Pizza není jen obyčejná placka. Jídlo, které změnilo svět a stalo se ikonou

4. června 2023

Snad žádný objev v kulinární historii nebyl tak zásadní jako „vynález“ pizzy. V nějaké podobě se...

Nudný a cizí. Symbolem Karlovy korunovace je francouzský koláč quiche

4. května 2023  20:59

Britská kuchyně se nezavděčí nikomu. Ke každé slavnostní příležitosti, tím spíše ke korunovaci...

Pralinky a Aljaška rozhodly. Soutěž Peče celá země vyhrála máma na mateřské

14. května 2022  21:45

Přestože finále soutěže amatérských pekařů a cukrářů proběhlo loni v létě, diváci České televize si...

Mám alergii na nedopečené spodky, varoval Maršálek. Rozhodly sušenky

10. dubna 2022

Televizní soutěž pro amatérské pekaře a cukráře Peče celá země má za sebou páté kolo, z něhož musel...

Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou
Recept

Lehké

70 min

Slané koláče jsou sice v české kuchyni trochu „popelkou“, ovšem vy to můžete změnit právě teď....

RECEPT DNE: Vegetariánský quiche

8. července 2020

Neholdujete masu? Dejte si slaný koláč s barevnou letní zeleninou.

Kopr v hlavní roli. Přivolejte léto lehkými večeřemi i chuťovkami k vínu

6. června 2020

Voňavá zelená bylinka má v kuchyni mnohem víc možností využití než jen jako tečka za přípravou...

RECEPT DNE: Podzimní quiche ze sýrového těsta

12. listopadu 2019

Upečte si podzimní quiche ze sýrového těsta. Je výborný teplý, ale skvěle chutná i druhý den...

Quiche a špagety se špenátem i hráškový hummus. Snadné večeře dozelena

23. března 2019

Je tady konečně toužebně očekávané jaro a s ním i příslib teplejších dní i večerů. Možná máte chuť...

Báječné večeře z trouby. Zapečené cannelloni, slaný koláč a krůtí roláda

2. února 2019

Blýskněte se i ve všední večer nevšední dobrotou, která vypadá, že dala hromadu práce, ale při...

Chřest je opět tady! Zapečte ho, grilujte nebo dejte do polévky

21. dubna 2018

Sezona této báječné a nedoceněné zeleniny právě začala, potrvá jen do června. Na nic nečekejte a...

Zamilujte se do slaných koláčů. Se šunkou, špenátem nebo žampiony

17. března 2018

Teplá večeře nemusí být jen maso s přílohou. Zkuste se inspirovat francouzskou specialitou jménem...

Vzdala se cukru i lenošení a za 11 měsíců shodila 60 kilogramů

12. března 2018  13:47

Necelý rok stačil sedmnáctileté Josephine z Austrálie k tomu, aby shodila polovinu své váhy. Z...

Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem

14. listopadu 2017

Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na...

Krkovička na medu, bylinkové quiche a bábovka. Dejte si farmářské menu

2. května 2017

Sehnat potraviny přímo od farmářů už dnes není tak těžké. Přinesli jste si domů pěkný kousek masa,...

Zapomeňte na trauma ze školní jídelny a dejte šanci růžičkové kapustě

11. února 2017  1:17

Rozvařená, hořká a bez tvaru, tak si tuto tradiční zimní zeleninu většina z nás pamatuje z obědů ve...

Proč se nemáme ohýbat k troubě, ani když uvnitř voní pečínka či koláč

6. prosince 2016

Bolavá záda a hlavně hodiny strávené v kuchyni. Výsledek? Rodina přejedená vánočním cukrovím. I to...

Dýňová horečka začíná. Víme, kde najít nejlepší speciality

9. října 2016

Přestože většina dýní miluje hlavně 31. říjen, kdy se v USA slaví legendární Halloween a...

Osm akcí v září: porcelán, sýry, dýně, delikatesy, burčák a burgery

5. září 2016

Komerční sdělení S koncem léta se s gastronomickými akcemi na portálu Kudy z nudy roztrhnul pověstný pytel, ovšem...

Mouka, máslo, cibule, slanina a můžete se šéfem grilovat po francouzsku

4. června 2016  1:16

Už jste někdy pekli na grilu francouzský koláč neboli quiche? Zkuste si to podle šéfkuchaře Zdeňka...

Sushi vedle guláše. Amatérští kuchaři předváděli svůj um na školní zahradě

21. května 2016  20:31

Někdo chce být popelářem, jiný kosmonautem, ale ne každý má možnost vyzkoušet si své vysněné...

Z Louže do Šatlavy. Hledáme nejlepší hospody Českého Krumlova

5. dubna 2016

Nejkrásnějším a nejzachovalejším historickým městem střední Evropy se od března do listopadu valí...

Nerozlučná dvojka brokolice a sýr. Kuličky s parmezánem i quiche

13. března 2016

S brokolicí vám nuda v kuchyni rozhodně nehrozí. Vyzkoušejte následující skvělé recepty kombinující...

Nejlepší zdroj bílkovin, aminokyselin, železa? Quinoa, poklad Inků

19. února 2016,  aktualizováno  13:48

„Matka zrno“ zní doslovný překlad výrazu quinoa v jazyce Inků. S příchodem Evropanů ale tuto...

Skvěle zařízený byt věcmi z IKEA i úlovky z inzerátů. Podívejte se

3. prosince 2015

Dvoupokojový byt ve funkcionalistickém domě na pražských Vinohradech přitahuje hravostí a mladým...

Zapečený sýr je lahoda. Teče a křupe v koláči, na zelenině i v suflé

17. listopadu 2015

Dobrý sýr dokáže povýšit kdejaké jídlo a uspokojí i mlsné jazýčky dětí a gurmánů. Vyzkoušejte...

Pohlreich v Ústí podpořil schizofreniky a prověřil školu učně s řetízkem

14. listopadu 2015  13:04

Hned dvakrát se během posledního měsíce vrátil do Ústí nad Labem známý televizní kuchař Zdeněk...

Quiche s kozím sýrem

14. srpna 2015

Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Syn si začal vybírat v jídle. Mám ho do zeleniny nutit? ptá se Lenka

19. června 2015

Nevím, jak mám zareagovat na synovo chování. Jsou mu čtyři roky a najednou začal být strašně...

Upečte si slaný koláč s bylinkami. Nejlepší je s medvědím česnekem

19. května 2015

Nejen slaný či sladký koláč, ale i polévka, špenát nebo náplň do palačinek mohou být ideálním...

Naučili Čechy jíst šneky. Teď ale v Počátkách řekli: Au revoir

4. května 2015  11:48

Bistro je zavřené. U nápisu na ceduli na náměstí v Počátkách je sice „smajlík“, ale mnozí jeho...

Restauratér z Počátek promění náměstí ve francouzské pobřeží

29. srpna 2014  18:52

Co je dobré pro mě, je dobré i pro lidi v Počátkách. S touto myšlenkou otevíral kuchař Rémi Decroix...

Nejdřív házely těsto do koše. Teď mají kavárnu vonící lívanci a koláči

Eva Wágnerová a Slavěna Milnaříková provozují v Rokycanech kavárnu.
26. července 2014  9:08

Kavárna v centru Rokycan, která funguje už tři roky, je splněným snem pro Evu Wágnerovou a Slavěnu...

Mléko nemusíte jenom pít: zkuste tartaletku nebo quiche se slaninou

14. června 2014

Bez mléka a výrobků z něj si málokdo z nás dovede představit vaření. Oslavuje ho i právě...

Jde to i bez masa: zeleninový quiche, veggie burger a fazolky s ořechy

25. ledna 2014  2:19

Uvařte si o víkendu zdravé a chutné pokrmy, u kterých si na maso ani nevzpomenete. Vegetariánské...