Pusinky s čokoládovým krémem a řepou
Ingredience:
- 1 červená řepa
- 100 ml bílků
- 150 g krupicového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 50 g moučkového cukru
Na náplň:
- 200 ml 33% smetany
- 60 g krupicového cukru
- 40 g kakaa
- 100 g hořké čokolády
Pracovní postup:
KVÍZ: Kdo byl svatý Martin a co se v jeho svátek jí, pije a dělá? |
- Řepu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Dáme ji do kastrolu, zalijeme menším množstvím vody a uvaříme doměkka. Nálev scedíme a dáme stranou. Uvařenou řepu rozmixujeme dohladka a necháme vychladnout.
- Bílky šleháme s polovinou krupicového cukru ve vodní lázni asi 5 minut. Odstavíme je, přidáme zbylý krupicový cukr, citronovou šťávu a vyšleháme na pevný sníh. Pak vmícháme prosátý moučkový cukr a asi 5 lžic nálevu z řepy.
- Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme bílkovou hmotou a na plechy s pečicím papírem nastříkáme pusinky. Pečeme v troubě předehřáté na 120 °C asi 50 minut. Pak troubu vypneme a necháme dosušit v troubě, dokud je teplá. Po vychladnutí korpusy opatrně odtrhneme od papíru.
- Smetanu svaříme s cukrem a kakaem. Nalijeme ji na kousky čokolády, přidáme řepu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Náplň necháme ztuhnout v chladničce. Pak ji vyšleháme dohladka a nastříkáme na polovinu pusinek. Slepíme je se zbylými pusinkami a podáváme.