mistrovstvíHellmann ́s Cup – Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu pořádá každým rokem občanské sdružení Agentura pro Mratín. Soutěž je otevřená všem amatérským i profesionálním kuchařů. Soutěží v ní tříčlenné týmy, které porotě předkládají dva kilogramy této míchané pochutiny. Svůj salát připravují na místě před zraky poroty a veřejnosti. Porota na soutěžním salátu hodnotí především jeho vůni, chuť, vzhled, originalitu a celkový dojem. |
Nejlepší recept letošního Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu, které se už tradičně konalo v Mratíně, vymysleli studenti potravinářské školy z pražské Písnice.
Jeho chuť postavili na ředkvičkách a česnekových klíčcích. „Salát servírujeme na podušku z plátků červené řepy a zdobíme ji nakadeřenými klíčky česneku,“ vysvětlila tajemství nejlepšího letošního salátu kapitánka vítězného týmu, Blanka Nováková.
Recept na vítězný bramborový salát
1200g Brambor loupaných
200g Cibule červená
500g Mrkve
300g Ředkviček
200g Kyselých okurek
440g Majonézy
2 Zakysané smetany 15%
2 Krabičky zahradní řeřichy
Na ozdobu:
200g Parmazánových hoblinek
200g Červené řepy
Smíchané klíčky z česneku a červené řepy, posypat zahradní řeřichou a snítky pažitky