Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Připravte letos ke kaprovi ten nejlepší bramborový salát. Tady je recept

  7:28aktualizováno  7:28
Tvořivé kuchařky už možná trochu nudí onen klasický bramborový salát podle předpisu, jenž se dědí po generace. Proč tedy nevyzkoušet recept nový. Třeba rovnou ten, který vyhrál Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu.

Vítězný bramborový salát | foto: foto: archiv APM

mistrovství

Hellmann ́s Cup – Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu pořádá každým rokem občanské sdružení Agentura pro Mratín. Soutěž je otevřená všem amatérským i profesionálním kuchařů. Soutěží v ní tříčlenné týmy, které porotě předkládají dva kilogramy této míchané pochutiny. Svůj salát připravují na místě před zraky poroty a veřejnosti. Porota na soutěžním salátu hodnotí především jeho vůni, chuť, vzhled, originalitu a celkový dojem.

Nejlepší recept letošního Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu, které se už tradičně konalo v Mratíně, vymysleli studenti potravinářské školy z pražské Písnice.

Jeho chuť postavili na ředkvičkách a česnekových klíčcích. „Salát servírujeme na podušku z plátků červené řepy a zdobíme ji nakadeřenými klíčky česneku,“ vysvětlila tajemství nejlepšího letošního salátu kapitánka vítězného týmu, Blanka Nováková.

Recept na vítězný bramborový salát

1200g Brambor loupaných
200g Cibule červená
500g Mrkve
300g Ředkviček
200g Kyselých okurek
440g Majonézy
2 Zakysané smetany 15%
2 Krabičky zahradní řeřichy

Zálivka: 3 polévkové lžíce vinného octa 1 - 2 lžíce cukru krupice podle chuti 1 - 2 lžíce olivového oleje sůl a bílý pepř mletý dle chuti

Na ozdobu:
200g Parmazánových hoblinek
200g Červené řepy
Smíchané klíčky z česneku a červené řepy, posypat zahradní řeřichou a snítky pažitky

Autor:




Nejčtenější

(Ilustrační snímek)
Od hltače po požitkáře. Osm typů jedlíků, aneb jsme to, co jíme?

Jídlo už dávno nemá jen funkci utišení hladu. Žijeme v době, kdy se z vaření stal módní trend. Jíst musíme všichni a stravování podle současných trendů patří k...  celý článek

Vyzrálejší, chuťově výraznější až pikantnější sýry si nejlépe rozumí se...
Sýry pravé i falešné, kolik obsahují vápníku a s jakým vínem je párovat

Málokterá potravina je tak samozřejmou součástí českých ledniček a prostřených stolů. Sýry milujeme k snídani, obědu, svačině, večeři nebo třeba večer jen tak...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Uši se čistí samy, my to dělat nemusíme. Když už, tak jen jemně

Nahromaděný ušní maz svádí k odstraňování, někdo ho dokonce považuje za znak nedostatečné hygieny. A tak uši čistí víc a víc. Ve skutečnosti tolik pozornosti...  celý článek

Jana Bělobrádková se stará o tři děti.
Bartošová, Bělobrádková a Babišová: Své manžely v politice podporujeme

Bez podpory své partnerky žádný politik dlouhodobě neuspěje. Kdo stojí po boku nejvýraznějších osobností letošních voleb? Oslovili jsme manželky lídrů...  celý článek

ilustrační snímek
Poradna: Dcera má účes na ježka. Jak reagovat na sexistické poznámky?

Nechala jsem své sedmileté dceři ostříhat vlasy nakrátko a strašně mě překvapila reakce některých lidí z našeho okolí. Nevím vůbec, jak na jejich nemístné...  celý článek

Další z rubriky

Šneky z majolkového těsta s mákem
Co přineseme na Jarmark? Makové šneky, tvarohové šátečky i rösti

Už tradičně přispívají členky a spolupracovnice redakce OnaDnes.cz do kasičky Nadace Terezy Maxové dětem také prostřednictvím domácích dobrot, které přinesou...  celý článek

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou
Jedlé kaštany jsou podzimní delikatesa. Právě teď je jejich čas

Určitě je znáte z vánočních a zimních trhů, kde si je kupujete pečené do kornoutu. Zkuste je však zakomponovat častěji do jídelníčku. Kromě toho, že vám...  celý článek

Dýňové kari se zázvorem
Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari

Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou oblíbenou přísadou do husté zahřívací polévky, ale tuto...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy
5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy

Vlasy vám zdobí čerstvé ombré, jenže co dál? Na hlavě máte teď hned dvě barvy s rozdílnými nároky a obě se hlasitě dožad... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.