Jídlo a pití bez cukru
Jogurt, tyčinka, lízátko nebo limonáda s nápisem „bez cukru“ pro spoustu lidí pořád znamenají synonymum dietní volby. Jenže umělá sladidla, která v nich cukr nahrazují, také nejsou zvlášť zdravá. Někteří odborníci v nich vidí hrozbu, která zvyšuje hladinu inzulinu, jiní tvrdí, že jde o falešný poplach. Všichni se ovšem shodnou na tom, že je nejlepší nesladit vůbec.
Co s tím?
Nejen při hubnutí je nakonec nejzdravější volit co nejméně upravená jídla. Bílý jogurt si dochuťte čerstvým nebo sušeným ovocem, místo limonády si dejte vodu s citronem nebo neslazenou ovocnou šťávu, namísto tyčinek mlsejte třeba kvalitní čokoládu v přiměřeném množství. Brzy možná zjistíte, že se obejdete jak bez cukru, tak bez jeho syntetických náhražek.