Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Jídlo, které ovlivní tělesný zápach. Česnek i zelí

  • 20
Existuje mnoho potravin, které mají vliv na tělesný pach. Co vlastně způsobuje nepříjemný odér a jak ho zmírnit?

Česnek

Zápach česneku zná každý z nás, přičemž někomu je příjemný, jinému méně. Zvláště syrový česnek se projeví nejen na dechu, ale také mírně ovlivní pach potu a moči. 

Každopádně ať už se česnekový odér line z vašich úst či těla, nejlepším řešením je donutit lidi okolo vás, aby si také dopřáli pochoutku z česnekem. 

Kari

Lahodnou chuť a specifickou vůni kari má na svědomí směs několika mocných bylin a koření. Kari mimo jiné obsahuje turmerin a kmín, které mají pozitivní vliv na zdraví. 

Pokud používáte kari koření při vaření, jistě víte, že vůně kari dokáže na delší dobu zaplnit celý byt, stejně tak se vůně bude linout i z vašeho těla

Brokolice i zelí

Brukvovitá zelenina stejně jako česnek vylučuje při rozkládání síru, což může ovlivnit tělesný pach. Jak moc budete cítit po brokolici, záleží především na množství zkonzumované zeleniny.

Cibule

Cibuli miluje každý a také asi každý ví, že ovlivňuje náš tělesný odér. Důvodem jsou opět sírové složky. 

Zápach potu i dechu po cibuli můžete snížit, když cibuli tepelně upravíte. 

Alkohol

Zapáchající dech těsně po konzumaci piva nebo vína je hlavním důkazem toho, že si dotyčný dopřál alkohol. Avšak i po uplynutí nějaké doby a vyčištění zubů lze pijáka odhalit právě kvůli alkoholickému odéru.

Těžko na vás někdo pozná, že jste si před pár hodinami vychutnali sklenku vína, ale pokud jste strávili večer popíjením alkoholu, bude vaše tělo cítit alkoholem po celý následující den, kdy tělo metabolizuje alkohol. Pach bude zřetelný zejména při pocení.

Lidé závislí na alkoholu jsou pak tímto nepříjemným alkoholickým odérem obklopeni neustále.

, pro iDNES.cz