Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Pošlete recept na vaše oblíbené vánoční cukroví a vyhrajte kuchařku

  3:54aktualizováno  14:54
Patříte k těm, kdo si Vánoce nedovedou představit bez vůně vanilky, hřebíčku a čokolády, která se line kuchyní, když se zase po roce pustíte do pečení cukroví? Tak se zapojte do naší vánoční soutěže. Stačí jen poslat svůj nejoblíbenější rodinný recept i s fotografií upečeného cukroví a můžete vyhrát jednu z deseti zajímavých cen.
(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Martin Faltus

Každá rodina má svoji vlastní hitparádu vánočního cukroví, ve které velmi často vedou poctivé babičkovské recepty s pravým máslem, ořechy ze zahrádky a skutečnou vanilkou.

Největšími favority českých Vánoc jsou jistě vanilkové rohlíčky, které jsou sice víceméně z „jednoho těsta“, ale každý kousek je originál, na kterém se pozná zručnost, zkušenost a trpělivost jejich tvůrce. „Můj syn rohlíčky miluje, ale jen ty, co peču já. Na návštěvě se jich ani nedotkne, i kdyby ležely přímo před ním,“ říká Petra. „Prý mu žádné jiné nechutnají.“

Pečení cukroví přitom není zdaleka jen doménou hospodyněk, otec mojí kamarádky peče každý rok 50 druhů cukroví. Krásného, načančaného a tak lahodného, že se po něm vždycky zapráší ještě před Silvestrem.

pravidla soutěže

1. Soutěž o nejlepší vánoční cukroví s internetovým magazínem OnaDnes.cz startuje 19. 11. 2010 a končí 10. 12. 2010. Příspěvky zaslané po tomto datu již nebudou zařazeny do soutěže.

2. Soutěžící zašle prostřednictvím formuláře pro vkládání čtenářských receptů soutěžní příspěvek obsahující název cukroví, seznam ingrediencí, návod k přípravě a fotografii cukroví. Fotografie by měla mít velikost minimálně 150 kB a maximálně 2 MB.

3. Každý soutěžní příspěvek musí obsahovat v názvu receptu heslo: Vánoční soutěž.

4. Podmínkou účasti v soutěži je registrace na portálu idnes.cz.

5. Výsledky soutěže budou uveřejněny na stránkách OnaDnes.cz do týdne po skončení soutěže. Výhry budou výhercům zaslány poštou.

Jak soutěžit?

Ať už jsou vašimi vánočními favority linecká kolečka, išlské dortíčky, podvodnice, kokosky, rumové kuličky, perníčky nebo jiné laskominy, můžete svoji cukrářskou vášeň proměnit v zajímavou výhru. Stačí, když se zúčastníte naší soutěže.

Prostřednictvím formuláře pro vkládání čtenářských receptů ZDE nám zašlete přesné znění receptu včetně jeho názvu, seznamu a dávkování ingrediencí a návodu k přípravě. Nezapomeňte také připojit fotografii výsledného produktu. Před název receptu připište heslo: Vánoční soutěž.

Z došlých receptů vybereme deset nejzajímavějších, které osobně vyzkoušíme a poté vyhlásíme absolutního vítěze. Celkem oceníme deset soutěžící, kteří vyhrají jednu z knih, jež do soutěže věnovalo nakladatelství Motto. Vítěz nebo vítězka navíc obdrží dárkový balíček OnaDnes.cz.

Co můžete vyhrát?

1. místo: Dárkový balíček OnaDnes.cz + Zlatá úsporná kuchařka s rozpočty - nové vydání oblíbené prvorepublikové kuchařky Anuše Kejřové z roku 1926. Kniha obsahuje skutečně 1500 úsporných a vyzkoušených předpisů s rozpočty.

2. místo: Zlatá úsporná kuchařka s rozpočty

3. a 4. místo: Vaření s Čirinou - osvědčené recepty Čiriny, osobní kuchařky prezidenta Václava Havla, která vařila diplomatům a umělcům, sestavily Irena Košíková a Dana Melanová.

5. a 6. místo: V kuchyni s Čirinou - celkem 201 receptů skutečné mistryně kuchyně a majitelky vyhlášené restaurace sepsaly Irena Košíková a Dana Melanová.

7. a 8. místo: S Čirinou na cestách - třetí sbírka skvělých receptů a návodů, jak si dobrým jídlem zpestřit život. Tentokrát autorky Irena Košíková a Dana Melanovávíce zabrousily do cizích krajů a kromě tradičních českých, slovenských a maďarských receptů předkládají i u nás méně známé návody na přípravu francouzských, italských, španělských, řeckých, čínských a dalších jídel.

9. a 10. místo: Co vařily naše babičky a co jsme my zapomněli - recepty Heleny Vrábkové, nad nimiž se sbíhají sliny a které si možná pamatujete z dětství: bramborové placky, cukrkandl, domácí chléb, šlejšky, karásky, lepenice, zelňáky, šup bába...

Autor:






Nejčtenější

Nicola Formichetti kdysi oblékal Lady Gagu, teď vládne několika módním značkám.
Nicola Formichetti: Muž, který oblékl Lady Gaga do masa a masy do denimu

Vytvořil pro Lady Gaga šaty z masa i image, co změnila tvář popové hudby, vedl několik velkých světových značek a dostal se do vedení předních módních...  celý článek

Martina Formanová
Do mobilu jsem Milošovi nikdy nechodila, říká Martina Formanová

Více než dvacet let žije v Americe, přesto svoji poslední knihu Povídky na tělo situovala spisovatelka Martina Formanová do Česka. „Pořád víc rozumím vztahům...  celý článek

V manželství jsou lidé šťastnější a žijí déle, ukázal výzkum.
Příběh Ondřeje: Žena mě má za malé dítě, nemám chvíli klidu

Už se pomalu blížím důchodu a jak jsem se na něj vždycky těšil, tak si poslední dobou říkám, že snad budu pracovat, dokud nepadnu. Aspoň v té práci nemusím být...  celý článek

Ilustrační fotografie
Co dělat, když tělo zadržuje vodu. Na vině může být špatné jídlo i nemoc

Je to vůbec možné, aby se naše tělo příliš „zavodnilo“, když je vlastně z vody? No ano, je. Nejsme totiž z vody úplně a jak praví staré rčení: všeho moc škodí.  celý článek

Sportovní moderátor ČT Vojtěch Bernatský s rodinou
Vojtěch Bernatský: Starat se o děti a hrát si s nimi je nejvíc

O povolání sportovního moderátora snil Vojtěch Bernatský už v první třídě, komentoval vymyšlené zápasy, zpíval, šaškoval. Sen si splnil už jako student, jen na...  celý článek

Další z rubriky

Pikantní zeleninová polévka
Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny, takže je pravý čas na husté zeleninové polévky. Kromě toho,...  celý článek

Maďarský guláš z vepřového masa
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný...  celý článek

Vyzrálejší, chuťově výraznější až pikantnější sýry si nejlépe rozumí se...
Sýry pravé i falešné, kolik obsahují vápníku a s jakým vínem je párovat

Málokterá potravina je tak samozřejmou součástí českých ledniček a prostřených stolů. Sýry milujeme k snídani, obědu, svačině, večeři nebo třeba večer jen tak...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy
5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy

Vlasy vám zdobí čerstvé ombré, jenže co dál? Na hlavě máte teď hned dvě barvy s rozdílnými nároky a obě se hlasitě dožad... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.